Stiže zahlađenje praćeno kišom i snegom: Najnovije upozorenje RHMZ

13.12.2023

13:11

0

Autor: I.K.

Kako se navodi na sajtu, zahlađenje će naredna dva dana pratiti i kiša, a u subotu na jugu i istoku Srbije sneg

Stiže zahlađenje praćeno kišom i snegom: Najnovije upozorenje RHMZ
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je promenu vremena i zahlađenje koje nam stiže već tokom noći.

-Naoblačenje sa kišom sa severa zemlјe, uveče i tokom noći proširiće se na zapadne, centralne i jugozapadne predele Srbije uz skretanje vetra na severozapadni pravac i postepeni pad temperature, najavio je RHMZ.

Na snazi će biti i žuti i narandžasti meteoalarm.

hidmet.gov.rs
meteoalarm za četvrtak 14. decembar

 

Kako se navodi na sajtu, zahlađenje će naredna dva dana pratiti i kiša, a u subotu na jugu i istoku Srbije sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

-Sutra, 14. decembra, oblačno i hladnije sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje još ujutru. Veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 12 h, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije prelazak kiše u sneg uz formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, najavljuje RHMZ.

Dodaju da će u petak, 15. decembra, na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije u brdsko-planinskim predelima padati sneg koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje i u nižim predelima.

-U subotu, 16. decembra, sneg će padati na jugu i istoku zemlјe. U višim predelima ukupno se očekuje od 15 do 30 cm snega, lokalno i više, a u nižim od 3 do 10 cm. Od nedelјe suvo, a početkom sledeće sedmice ponovo toplije vreme, navodi RHMZ na sajtu.

hidmet.gov.rs
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike