Hitno saopštenje Vlade Srbije: Identifikovana lica koja su širila paniku lažnim dojavama o bombama u školama!

11.12.2023

13:31

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama

Hitno saopštenje Vlade Srbije: Identifikovana lica koja su širila paniku lažnim dojavama o bombama u školama!
Vlada Srbije - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić s tim da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošiljalaca dojava o bombama u beogradskim školama, a koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanje materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela izazivanje panike i nereda.

- Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostanstva, koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Podsetimo, i jutros su u nekoliko beogradskih škola stigle dojave o postavljenim bombama.

Dojave su stigle u OŠ "Petar Petrović Njegoš", OŠ "Janko Veselinović" na Voždovcu, OŠ "Kneginja Milica" na Novom Beogradu, OŠ "Vlada Aksentijević", OŠ "Ivo Andrić", kao i na adresu Četvrte beogradske gimnazije.

Učenici su brzo evakuisani u dvorišta škola, a ekipe MUP-a su na terenu. Čim završe pregled škola, đaci će se vratiti na nastavu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike