Policija otkrila odgovorne za lažne dojave o bombama u školama: Maloletnici slali mejlove upozorenja!

06.12.2023

10:03

0

Na sreću, nakon detaljnih provera, utvrđeno je da su dojave bile lažne

Policija otkrila odgovorne za lažne dojave o bombama u školama: Maloletnici slali mejlove upozorenja!
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/OS Jovan Jovanovic Zmaj/Profimedia

Policijska uprava Novi Pazar uspela je da identifikuje dvoje maloletnika, starosti 12 i 13 godina, za koje se sumnja da su slali lažne dojave o bombama postavljenim u nekoliko osnovnih škola.

Ovi događaji su počeli kada su škole u Novom Pazaru primile pretnje putem lažnih email adresa.

Dojave su ukazivale na prisutnost eksplozivnih naprava u prostorijama škola, što je izazvalo hitnu reakciju i evakuaciju učenika i osoblja. Na sreću, nakon detaljnih provera, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Kriminalistička policija je brzo reagirala i uspela da locira osumnjičene maloletnike. Zbog njihove dobi, roditeljima osumnjičenih maloletnika podnesene su prekršajne prijave zbog propusta u nadzoru.

Ovaj incident postavlja važna pitanja o odgovornosti i nadzoru nad mladim osobama. Posebno se naglašava potreba za zajedničkim naporima obrazovnih institucija, porodica i društva u celini kako bi se osiguralo da mlade osobe shvate posledice svojih postupaka i da se ne upuštaju u nelegalne ili opasne aktivnosti.

Policija nastavlja istragu kako bi razjasnila motive i utvrdila da li postoje veze s drugim sličnim slučajevima. Ovaj događaj naglašava važnost kontinuiranog nadzora, edukacije djece i suradnje između škola, roditelja i nadležnih organa u cilju zaštite sigurnosti i integriteta zajednice.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike