Pomozimo deci u Svratištu: Zima steže, a njima su potrebni i odeća i sredstva za higijenu

20.11.2023

10:40

0

Svratištu trenutno najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, za higijenu prostora, čarape, donji veš i slatkiši

Pomozimo deci u Svratištu: Zima steže, a njima su potrebni i odeća i sredstva za higijenu
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Hladni dani i prava zima tek predstoje, a usled niskih temperatura sve je veći broj mališana koji odlaze u Svratište za decu kako bi pronašli utočište.

Vaspitač u Svratištu za decu Ivana Popović kaže za Tanjug da je povećan broj dece koja dolaze u Svratište za decu i navodi da na obe lokacije - u Krfskoj 7a na Zvezdari i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu dnevno dolazi između 70 i 80 dece uzrasta od 5 do 15 godina.

"Očekuje se da će broj porasti sa hladnim danima, sa dolaskom snega i zime, očekujemo da će taj broj dostići i 100 dece po danu", rekla je Popović.

Ona ističe da su Svratištu trenutno najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, za higijenu prostora, čarape, donji veš i slatkiši.

Donacije se vrše u periodu od 10 do 18 časova svakog radnog dana i vikendom.

"Potrebni su nam volonteri, naročito u ovom periodu kada je veliki broj dece. Dovoljno je da se građani prijave i apliciranju na sajtu Centra za integraciju mladih, da popune jedan upitnik za volontere i sačekaju poziv kordinatorke", navela je Popović. Ona objašnjava da je potrebno da sezonske stvari budu nosive, oprane, za uzrast od 5 do 15 godina i dodaje da nije potrebno da se donese potvrda sa hemijskog čišćenja.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike