Bravo Dragoljube! Inženjer besplatno nudi studentima svoje knjige sa fakulteta, a ima samo jedan uslov

02.09.2023

08:06

0

Autor: I.K.

Nada se da će se javiti student kome može na taj način da pomogne

Bravo Dragoljube! Inženjer besplatno nudi studentima svoje knjige sa fakulteta, a ima samo jedan uslov
Dragoljub Milankov - Copyright Dragoljub Milankov/privatna arhiva

Na početku školske godine mnoge lokalne samouprave po Srbiji odlučile su da obraduju đake prvake i daju im besplatne udžbenike, a neke od njih i nastavna sredstva poput sveski, pribora i slično.

Međutim, jedan bivši student odlučio je da svoje skupocene knjige pokloni budućim kolegama koje trenutno studiraju jer, kako je rekao, i sam zna kako je nemati novca za literaturu.

Tako je Dragoljub Milankov iz Novog Bečeja odlučio da svu svoju literaturu koju je koristio tokom osnovnih i master studija Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu pokloni nekom od sadašnjih studenata kojima je ona potrebna za školovanje.

Profimedia/Pixabay
Ilustracija

Kako kaže, lično se kao student susretao sa finansijskim poteškoćama, pa sada kao master strukovni inženjer tehnologije, koji radi inženjerski posao, želi barem malo da olakša budućim kolegama taj put obrazovanja.

Ima samo jedan uslov

Kaže da postoji samo jedan uslov, da ta osoba obeća da će aktivno učiti.

- Nadam se da će se javiti student kome mogu na taj način da pomognem. Voleo bih da propratim studije odabranog kolege, te i dalje po potrebi da ga podržim, i vrlo rado bih se odazvao pozivu da prisustvujem odbrani završnog rada, što bi značilo da je obećanje ispunjeno - rekao je on za 24sedam.

Međutim, Dragoljub ne samo da je spreman da pokloni svoje knjige nego nekom budućem kolegi nudi da dokupi ono što nedostaje!

- Kompletnu literaturu koju bih ustupio sam koristio za svoje školovanje, ali ukoliko je još nešto potrebno, spreman sam da o svom trošku obezbedim dodatne knjige - kaže Dragoljub.

Ističe da ovu pomoć nudi studentima iz Zrenjanina i okoline. Zainteresovani s njim mogu da kontaktiraju preko Linkedina ili Fejsbuka.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike