Postoji li toliko hitan poziv koji je vredan vašeg života? MUP uputio važan apel (VIDEO)

12.10.2023

12:55

0

Autor: I.K.

Ovaj prekršaj je trenutno jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima, objavljeno je na Instagram nalogu MUP-a

Postoji li toliko hitan poziv koji je vredan vašeg života? MUP uputio važan apel (VIDEO)
Copyright Instagram/MUP Srbije

Do 15. oktobra, u okviru međunarodne akcija pod nazivom „Fokus na putu“ MUP Srbije pojačano kontroliše i sankcioniše nepropisno korišćenje mobilnog telefona kod vozača, ali i pešaka prilikom prelaska kolovoza.

Ovim povodom, MUP je na društvenim mrežama objavio apel i predočio opasnosti ako koristimo mobilni dok vozimo ili prelazimo ulicu.

-Da li čujete okolinu dok pričate mobilnim telefonom ili imate slušalice, da li imate fokus i pažnju tokom vožnje dok držite telefon u ruci? Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje povećava rizik od saobraćajne nezgode za četiri do čak dvadeset puta. Postoji li toliko hitan poziv koji je vredan vašeg života?, pitaju iz MUP-a.

Ovaj prekršaj je trenutno jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima, objavljeno je na Instagram nalogu MUP-a.

 

 

 

 

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko pet odsto pešaka nepropisno koristi mobilni telefon ili slušalice prilikom prelaska kolovoza, dok se procenat vozača koji nepropisno koriste mobilni telefon za vreme vožnje kreće od četiri do 15 odsto u zavisnosti od vrste vozila.

Policijski službenici saobraćajne policije od početka ove godine sankcionisali su oko 38.000 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i oko 2.500 pešaka zbog nepropisnog korišćenja telefona ili slušalica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike