Obuka rezervnog sastava: Vojska Srbije realizuje godišnji plan

11.10.2023

17:56

0

Aktivnost se realizuje na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke rezervnog sastava

Obuka rezervnog sastava: Vojska Srbije realizuje godišnji plan
Vojska - Copyright Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku u toku je višednevno osposobljavanje vojnika i starešina iz rezervnog sastava Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Aktivnost se realizuje na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke rezervnog sastava i ima za cilj obnovu znanja stečenih tokom vojnog roka, upoznavanje sa savremenim načelima upotrebe jedinica i osposobljavanje za rad na sredstvima u naoružanju Vojske Srbije.

Na obuci se trenutno nalaze rezervisti roda artiljerije, izviđači, vojni policajci i rezervni kadar logističkih službi. U skladu sa svojim vojnoevidencionim specijalnostima, oni se u kabinetima i na poligonima osposobljavaju za izvršavanje zadataka roda, odnosno službe.

Osim toga, kako dodaju iz Ministarstva, svi prolaze i opšte sadržaje iz strojeve i fizičke obuke i realizuju programska gađanja iz ličnog naoružanja.

Obuka rezervnog sastava realizuje se u ciklusima tokom cele godine, u skladu sa iskazanim potrebama jedinica Vojske Srbije i odobrenim sredstvima. Njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost vojnika i starešina u rezervi, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za izvršavanje svojih misija i zadataka. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike