Jačaju se kapaciteti MUP-a: Ministar Gašić sa šefom misije OEBS-a u Srbiji

25.09.2023

16:46

0

Gašić je naglasio značaj dosadašnje saradnje i istakao da MUP ceni podršku koju je OEBS pružio u kampanji predaje oružja

Jačaju se kapaciteti MUP-a: Ministar Gašić sa šefom misije OEBS-a u Srbiji
Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti i daljoj podršci ove organizacije u jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Gašić je naglasio značaj dosadašnje saradnje i istakao da MUP ceni podršku koju je OEBS pružio u kampanji predaje oružja koja se sprovodila od 8. maja do kraja juna ove godine, saopštio je MUP. 

Gašić i Bratu razgovarali su i o saradnji u postupku pripreme pripadnika nacionalnih manjina za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku i saglasili da će u narednom periodu ova saradnja biti unapređena. 

Takođe, istakli su da će u narednom periodu zajedno raditi na jačanju bezbednosti kroz različite projekte koji za cilj imaju podizanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i usavršavanje policijskih službenika u prevenciji, kao i efikasnom odgovoru u borbi protiv svih vidova kriminala.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike