Gašić se sastao sa Žiofreom: Tema razgovora - suzbijanje migracija i evropski put Srbije (FOTO)

22.09.2023

18:55

0

Saglasili su se o važnosti nastavka saradnje u oblasti Poglavlja 24, kao i planiranju budućih projekata koje finansira Evropska unija.

Gašić se sastao sa Žiofreom: Tema razgovora - suzbijanje migracija i evropski put Srbije (FOTO)
Žiofre i Gašić - Copyright FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom o saradnji u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i postignutim rezultatima srpske policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Gašić je izvestio Delegaciju Evropske unije u Srbiji o rezultatima višemesečnih napora na poboljšanju uslova svakodnevnog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Žiofre je još jednom potvrdio podršku Evropske unije pristupnom procesu Srbije i istakao značaj vladavine prava za dalji napredak na evropskom putu. Dodao je da EU ostvaruje dobru saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u nizu oblasti, uključujući upravljanje migracijama i civilnu zaštitu.

Gašić i Žiofre saglasili su se o važnosti nastavka saradnje u oblasti Poglavlja 24, kao i planiranju budućih projekata koje finansira Evropska unija.

Žiofre je podsetio da je EU do sada pružila Srbiji pomoć u oblasti upravljanja migracijama u iznosu većem od 220 miliona evra i da je spremna da nastavi da podržava Ministarstvo u ovoj i drugim oblastima saradnje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike