Dižu iz mrtvih, leče šuljeve i jačaju potenciju! Žika Papričica iz Ćuprije ima lek za sve vaše muke! (VIDEO)

17.09.2023

20:00

0

Žika u svojim staklenicima gaji više od 260 sorti paprika i sve su ljute

Dižu iz mrtvih, leče šuljeve i jačaju potenciju! Žika Papričica iz Ćuprije ima lek za sve vaše muke! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Živojin Antić iz Ćuprije je poznat kao čuvar semena i izuzetan proizvođač paradajza i ljutih paprika.

U svojim staklenicima gaji više od 260 sorti paprika i sve su ljute! Njegova supruga, dva sina i ćerkica ne mogu da zamisle trpezu bez nekog jela zaljućenog paprikama. Svi gosti znaju za ovo, pa unapred moraju da pitaju šta je na meniju kako bi izbegli da se ozbiljno zaljute.

Sa druge strane, kupci dolaze kod Žike ciljano po ljutinu, jer su primetili kako blagotvorno deluje na cirulaciju, pa mnogi svoje stare roditelje održavaju u životu redovnom dozom papričica.

- Imam primer jedne bake koja zadnjih 10 godina sebi produžava život korišćenjem ljute paprike, tako što poboljšava cirkulaciju i dotok kiseonika do svake ćelije. Samim tim starenje ćelija se usporava - kaže Živojin u emisiji “24sedam sa Marom”.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Doktori uglavnom osobama koje imaju problem sa organima za varenje ne preporučuju ljutu ni začinjenu hranu, ali Žika svedoči da su papričice zapravo lekovite!

- Ljudi kad prođu 40. godinu imaju problem sa lenjim crevima. Ljuta paprika inicira rad creva fizički da imaju kontrakciju i da rade... paprika inicira rad creva i pomaže i smanjuje broj tumora u crevima, jer ako je dobar rad creva, onda nema zadržavanja u crevima. Čim nema zadržavanja s obzirom na kakvu hranu jedemo, ne može doći do nekih kancera i drugih sličnih bolesti kod digestivnog trakta - tvrdi Žika, a potvrđuju statistike iz Meksika gde je lokalna kuhinja izuzetno začinjena, a procenat obolelih od kancera debelog creva mnogo manji nego u ostatku sveta.

24sedam/Nenad Vujanović
Žika u rasadniku

Morala sam da se našalim da po Žikinoj priči, ispada da papričice i “sidu leče”. Imao je Antić repliku i na to!

24sedam/Nenad Vujanović
Voditeljka Marija Atanasković zaljutela se Žikinom paprikom

 

- Kad me već vučeš za jezik, dobra cirkulacija vrlo pozitivno utiče na potenciju muškaraca, i to je bitna stavka! - odgovorio je voditeljki Mariji Atanasković.

Kaže da je sebi šuljeve izlečio papričicama, ali da je glavni uslov da bi taj tretman bio uspešan, da papričice nikako ne jedemo sa semenkama! 

Da li od ljutih papričica može da se rikne, kako je prošlo takmičenje u jedenju najljućih papričica koje je organizovao i  kako sam ja podnela jednu posebnu papriku koju mi je Žikina žena servirala, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike