U Zrenjaninu upisano osam đaka prvaka više nego prošle godine: Grad podelio besplatne udžbenike, rančeve i pribor

02.09.2023

10:10

0

Nova školska godina u školama u gradu pokazuje zaustavljanje negativnog trenda opadanja broja učenika u prvom razredu

U Zrenjaninu upisano osam đaka prvaka više nego prošle godine: Grad podelio besplatne udžbenike, rančeve i pribor
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ove školske godine na teritoriji Grada Zrenjanina u prvi razred krenulo je osam prvaka više nego prethodne godine, a prvog dana škole Grad je za sve prvake obezbedio besplatne udžbenike, đačke rančeve i pripadajući pribor.

Nova školska godina u školama u gradu pokazuje zaustavljanje negativnog trenda opadanja broja učenika u prvom razredu osnovne škole i ove godine u klupe je selo osam prvaka više nego prethodne, njih 1.032, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem, posetio je 1. septembra osnovnu školu “Branko Ćopić” u Lukićevu, dok je zamenik Saša Santovac, sa pomoćnicama gradonačelnika Snežanom Vučurević i Marijom Damjanović, kao i Slavišom Vlačićem, posetio OŠ “2. oktobar” u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman”.

U poseti školama boravili su i predstavnici Policijske uprave, na čelu s načelnikom Branislavom Todorovićem. Grad Zrenjanin za sve prvake obezbedio je đačke rančeve i pripadajući pribor, kao i besplatne udžbenike, čija je podela prvi put organizovana prethodne školske godine.

Među 100 učenika škole u Lukićevu je i 11 prvaka, kojima je rančeve i udžbenike uručio gradonačelnik. Salapura naglasio da u Lukićevu prošle godine nije bilo nijednog đaka prvaka, a da ove godine u tom naselju u zrenjaninskoj opštini ima 11.

Direktorka OŠ “Branko Ćopić” Dragana Bogojević izrazila je zadovoljstvo i zbog broja prvaka, i zahvalila Gradu na podršci koju im pruža godinama. Osnovnu školu “2. oktobar” pohađa ukupno 570 učenika, a po prvi put u školske klupe selo je njih 63, raspoređenih u tri odeljenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike