Dejanović čestitala polazak u školu prvacima: Ako vam se učini da početak nije lak, budite odvažni, vredni, marljivi i istrajni

01.09.2023

12:03

0

Ministarka navela da je škola mesto gde se stiču novi drugovi i prijatelji i poželela učenicima da se uvek osećaju dobro u školi koju pohađaju

Dejanović čestitala polazak u školu prvacima: Ako vam se učini da početak nije lak, budite odvažni, vredni, marljivi i istrajni
Slavica Đukić Dejanović - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je danas polazak u školu svim učenicima prvog razreda osnovne škole i poželela puno uspeha u novoj školskoj godine svim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i učiteljima, nastavnicima i svim zaposlenima, saopštilo je Ministarstvo.

"Učenjem prvih slova, pisanjem i čitanjem pravite prve korake na dugoj i uzbudljivoj stazi sticanja novih znanja. Ako vam se i učini da ovaj početak nije lak, moj savet je da budete odvažni, vredni, marljivi i istrajni. Uspeh i dobre ocene neće izostati", poručila je Đukić Dejanović učenicima koji su prvi put seli u đačke klupe.

Ona je navela da je škola mesto gde se stiču novi drugovi i prijatelji i poželela učenicima da se uvek osećaju dobro u školi koju pohađaju.

"Pred vama je još jedna nastavna godina tokom koje ćete sticati nova znanja, veštine, ali i lična svojstva značajna za dalje školovanje i vašu budućnost. Na tom putu obrazovanja i vaspitanja, kao i do sada, imaćete najbolje saveznike u svojim nastavnicima koji će vam svakodnevno i dalje pružati bezrezervnu podršku", istakla je ministarka u pismu učenicima.

Ona je učenicima poručila da ne zaborave na poštenje, iskrenost, solidarnost, toleranciju i razumevanja, kao i značaj drugarstva.

"Poštujte svoje nastavnike, druge učenike u školi, imajte senzitivnosti za različitost, jer ćete tako pokazati da poštujete sebe", navela je ministarka. Ona je istakla ulogu i značaj nastavnog osoblja. "Na tom putu obrazovanja i vaspitanja, kao i do sada, imaćete najbolje saveznike u svojim nastavnicima koji će vam svakodnevno i dalje pružati bezrezervnu podršku. Oni na svakom času i vannastavnoj aktivnosti osluškuju vaše afinitete sa željom da u svakom od vas probude skrivena interesovanja i razvijaju vaše potencijale radujući se svakom vašem uspehu", navela je ministarka.

Istovremeno, ona se zahvalila svim zaposlenima u obrazovnom sistemu na angažovanosti i poručila im da je uverena da će i ovu školsku godinu uspešno da realizuju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike