RHMZ izdao upozorenje za subotu: Sledi značajna promena vremena

04.08.2023

23:26

0

U drugom delu dana očekuje se veoma nestabilno vreme u svim predelima, što znači i moguće kratkotrajne vremenske nepogode

RHMZ izdao upozorenje za subotu: Sledi značajna promena vremena
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prema najavama Republičkog hidrometorološkog zavoda, sutra će doći do nagle promene vremena u Srbiji.

Naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom očekuje se prvo u zapadnim i jugozapadnim delovima Srbije, kao i zapadnoj Vojvodini u prepodnevnim satima. Tokom popodneva i uveče, takvo vreme proširiće se i na ostale krajeve zemlje. Na jugu i istoku zemlje još će biti vrlo toplo, s temperaturama do 35 stepeni Celzijusa.

U drugom delu dana očekuje se veoma nestabilno vreme u svim predelima, što znači i moguće kratkotrajne vremenske nepogode. Padavine će biti u vidu jakih pljuskova praćenih grmljavinom, a količine padavina mogu biti od 20 do 40 mm, lokalno i više.

- Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde se očekuje i do 40 do 70 mm padavina za 12 sati, lokalno i više. - javlja RHMZ.

Profimedia
 

Stanovnike Beograda posebno treba upozoriti, jer će se u drugom delu dana suočiti s veoma nestabilnim vremenom. Očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, a moguće je i formiranje grada i kratkotrajnih olujnih udara severozapadnog vetra.

Nakon toga, u nedelju i početkom sledeće sedmice, očekuje se osetno hladnije vreme u svim predelima Srbije, a dnevne temperature biće ispod proseka za ovaj period godine. 

Na slivovima Mlave, Peka, Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave tokom 06/07. avgusta moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.

Da podsetimo, danas je jako nevreme izazvalo katastrofalne poplave u Sloveniji, dok je večeras Zagreb pogodilo jako nevreme.

Bonus video:

RINA

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike