Milićević otvorio "Šahovski kamp za mlade iz dijaspore i regiona": Šah je igra koja ne poznaje granice (FOTO)

01.08.2023

14:36

0

Šahovski kamp u Osečini okupio je 100 učesnika iz srpske dijaspore

Milićević otvorio "Šahovski kamp za mlade iz dijaspore i regiona": Šah je igra koja ne poznaje granice (FOTO)
Copyright Rade Begović

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom otvorio je danas u Osečini "Šahovski kamp za mlade iz dijaspore i regiona" na kom učestvuje više od 100 mališana iz deset država.

- Šah je igra koja ne poznaje granice. Iako svako od nas dolazi iz različitih delova sveta, ova edukativna i uzbudljiva igra nas sjedinjuje, stvarajući mostove među nacijama i kulturama. Ovaj kamp predstavlja priliku za razmenu iskustava i znanja među vama, mladima, koji donosite svoj talenat i energiju kako biste unapredili veštine u ovoj predivnoj igri. Kroz šah, učimo važne životne lekcije. Učimo kako da se suočimo sa izazovima, kako da planiramo i donosimo mudre odluke, kako da prepoznamo svoje greške i učimo na njima. Šah nas uči timskom duhu, poštovanju protivnika i fer-pleju, što su vrednosti koje su od suštinskog značaja kako na šahovskoj tabli, tako i u svakodnevnom životu - istakao je ministar Milićević.

Šahovski kamp u Osečini okupio je 100 učesnika iz srpske dijaspore u Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Nemačkoj, Francuskoj, kao i mlade Srbe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije. 

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike