Ministar prosvete: Naredna školska godina počeće u redovnim uslovima

10.07.2023

18:17

0

Ministar je takođe istakao da nije bilo propusta koji bi ugrozili kvalitet i regularnost završnog ispita i sistema upisa u srednju školu

Ministar prosvete: Naredna školska godina počeće u redovnim uslovima
Đorđe Milićević - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ ZORAN ŽESTIĆ

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je danas da će naredna školska godina u Srbiji početi u redovnim uslovima, ali da je važno da se nastavi sa stručno-pedagoškim nadzorom nad radom škola i sa spoljašnjim vrednovanjem.

Na sastanku sa načelnicima školskih uprava, Milićević je naglasio potrebu za izradom godišnjih planova, dok će prosvetni savetnici nastaviti praćenje ključnih projekata, poput obogaćenog jednosmenskog rada u školama, prema saopštenju Ministarstva.

Govoreći o završnom ispitu, Milićević je izrazio zadovoljstvo uspešnom realizacijom i istakao da su svi u sistemu dali svoj maksimum. Pohvalio je dodatna poboljšanja i novine u korišćenju platformi za škole, učenike i roditelje.

Ministar je takođe istakao da nije bilo propusta koji bi ugrozili kvalitet i regularnost završnog ispita i sistema upisa u srednju školu.

Školska godina 2022/23. završena je ranije zbog tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", gde se dogodilo masovno ubistvo, prema odluci Vlade Srbije.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike