Milićević u Kumanovu na proslavi Vidovdana: Jedinstvo i sloga su ono što nam je danas svima potrebno

29.06.2023

13:19

0

Autor: R.M.

Srbi u Severnoj Makedoniji obeležili sto godina od Vidovdana 1923,. kada su položeni temelji Sokolane, jednog od najlepših objekata u Kumanovu

Milićević u Kumanovu na proslavi Vidovdana: Jedinstvo i sloga su ono što nam je danas svima potrebno
Đorđe Milićević u Kumanovu - Copyright Foto: Rade Begović

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević sinoć je u Kumanovu prisustvovao proslavi Vidovdana u organizaciji Zajednice Srba u Makedoniji.

Naši sunarodnici koji žive u Severnoj Makedoniji juče su obeležili i poseban jubilej -  sto godina od Vidovdana 1923,. kada su položeni temelji Sokolane, jednog od najlepših i najreprezentativnijih objekata koji je sagrađen u Kumanovu.

Ovaj objekat bio je namenjen za vežbe i sportska nadmetanja društva „Soko“, ali i održavanje kulturno-umetničkih i zabavnih manifestacija.

- Istoričari i hroničari svedoče o velikom jedinstvu i slozi Kumanovčana, ali i svih Srba širom tadašnje države, tokom trajanja izgradnje Sokolane. Upravo jedinstvo i sloga su ono što nam je i danas svima potrebno, kako narodima s kojima delimo suživot na Balkanu, tako i pre svega nama Srbima da budemo složni i jedinstveni među sobom. Čast mi je danas na Vidovdan da budem s vama i da izrazim podršku i brigu Vlade Srbije prema našem narodu gde god on živeo. Svestan sam izazova s kojima se susrećete u očuvanju našeg jezika, kulture i tradicije i jačanju identiteta. Želim da vam poručim da niste sami - Srbija je s vama, podržava vas i stoji vam na raspolaganju – istakao je ministar Milićević.

Na sportskim terenima ispred zgrade Sokolane održan je i revijalni turnir u malom fudbalu, a ministar je dodelio pehar i medalje pobedničkom timu, koji su činili momci iz sela Tromeđa kod Kumanova.

Obeležavanju Vidovdana i turniru, pored velikog broja građana Kumanova, prisustvovali su i ambasador Srbije u Skoplju Nevena Jovanović i predsednik Demokratske partije Srba i poslanik u Sobranju Ivan Stoiljković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike