Bez ova četiri papira nemoguće je doći do vozačke dozvole: Ili pozitivna ocena ili nema obuke i polaganja

24.06.2023

18:46

0

Bez uverenja kojim kandidati, budući vozači, dokazuju da su sposobni da upravljaju motornim vozilom nemoguće je i početi sa obukom

Bez ova četiri papira nemoguće je doći do vozačke dozvole: Ili pozitivna ocena ili nema obuke i polaganja
Vožnja - Copyright Unsplash

Kandidati koji žele da upišu vožnju i dobiju vozačku dozvolu najpre moraju da obave lekarski pregled, kako bi dobili uverenje kojim dokazuju da su sposobni da upravljaju motornim vozilom.

Kako bi kandidati mogli da dobiju ovo uverenje potrebno je da obave određene preglede - predlog oftamologa, neuropsihijatra, psihologa i pregled lekara opšte prakse.

Ovo važi za vozačku dozvolu A i B kategorije, ukoliko ste kandidat za C, D i E kategoriju, pored navedenog neophodno je i da se uradi krvna slika.

Svaki od lekara mora dati svoju pozitivnu ocenu, tek nakon toga kandidat može početi sa praktičnom i terorijskom obukom.

Sve ovo se može završiti vrlo brzo, s obzirom da pregledi ne traju dugo. Pregled kod oftamologa traje nekih pola sata, kod neuropsihijatra 10 minuta, kod lekara opšte prakse između 5 i 10 minuta.

Poskupljuje vozački ispit

Neke auto-škole širom Srbije već su podigle cene polaganja za vozački ispit, a u pojedinim gradovima poskupljenje ide i do 20.000 dinara.

Naime, kako je cena goriva porasla počele su da se menjaju i cene polaganja vozačkih ispita. Ovog puta je u pitanju B kategorija, čije polaganje će biti i do 20 odsto skuplje.

U pojedinim gradovima Srbije cena obuke za polaganje vozačkog ispita je već skočila.

U Beogradu je cena polaganja između 75.000 i 80.000 dinara, bez lekraskog uverenja i prve pomoći

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 23sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike