Kakva sudbina čeka đake: Školska godina u OŠ "Vladislav Ribnikar" se završava u petak?

29.05.2023

15:30

0

Autor: Lj. S.

Sve odluke koje se tiču nastave u školama ne mogu se doneti bez saglasnosti Upravnog odbora škole, u nekom slučaju i resornog ministarstva

Kakva sudbina čeka đake: Školska godina u OŠ "Vladislav Ribnikar" se završava u petak?
OŠ "Vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam/Goran Sivački

"Na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" školska godina bude završena u petak 2. juna."

Ovo je rekla za "Blic" Bojana Nedeljković zamenica predsednika saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kao i da će ocene biti zaključene do petka, a po želji roditelja nakon toga biće održavane samo vannastavne aktivnosti.

Ipak, povodom ovoga oglasio se i predsednik Saveta roditelja ove škole, Igor Đorđević, koji je kazao da ova odluka ipak nije donešena. 

Pixabay/24sedam
 

- Večeras imamo sastanak, pa ćemo utvrditi kako je moguće da se ovakve informacije iznose javno. Za ovakvu odluku potrebna je i saglasnost Ministarstva prosvete. Ne znam šta se krije iza ovakvih navoda moje zamenice, ali nadam se da ćemo uskoro saznati - poručio je Đorđević. 

Važno je napomenuti da se sve ključne odluke, koje se tiču odluka o nastavama u školama širom Srbije, ne mogu se doneti bez saglasnosti Upravnog odbora škole, a u nekim slučajevima i resornog ministarstva.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete nedavno je dalo rešenje ​da učenici, koji ne žele da imaju nastavu u prostorijama škole, školsku godinu nastave u jednoj od 14 ustanova kulture kojima je osnivač Beograd.

Dadilja saslušana danas

Osim toga, danas je u policiji saslušana i dadilja K. K. (13), dečaka odgovornog za masakr u ovoj školi. Ona je nadležnima do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama.

Prema saznanjima Informera, dadilja je detaljno pričala sve što zna o K. K., njegovoj sestri i roditeljima.

Ona je brinula o njemu od kada je dečak imao samo 11 meseci, pa sve do pre par godina. Takođe, dadilja je rekla da je ona više vremena provela sa njim u tom periodu nego njegovi roditelji.

Podsetimo, K. K. (13) je ubio 3. maja devetoro đaka OŠ "Vladislav Ribnika" na Vračaru, kao i radnika obezbeđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike