Novi prostor za decu koja ne mogu da uđu u prostorije škole: Vlada Srbije dala predlog za učenike OŠ "Vladislav Ribnikar"

24.05.2023

13:43 >> 14:34

0

To je zatražio Savet roditelja ove škole

Novi prostor za decu koja ne mogu da uđu u prostorije škole: Vlada Srbije dala predlog za učenike OŠ "Vladislav Ribnikar"
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Dečji kulturni centar biće, verovatno, mesto na koje će dolaziti đaci iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji sada ne idu na nastavu, pišu Novosti.

Oni mališani koji nisu spremni da dođu prostorije škole gde je učenik K. K. ubio osam njihovih drugara i čuvara, a ranio sedmoro, od kojih je jedna devojčica preminula od zadobijenih povreda.

Naime, Savet roditelja ove škole zatražio je od Vlade Srbije da se obezbedi prostor i za đake koji ne žele da dolaze u "Ribnikar", a kako je rekao "Novostima" predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević, Vlada je ponudila Dečji kulturni centar kao mesto na kome bi se  ova deca iskupljala, kako ne bi bila potpuno isključena.

Mediji su objavili i spisak ponuđenih lokacija:

1. Omladinsko pozorište DADOV je u dogovoru sa Vladom Republike Srbije i u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje iz Palmotićeve omogućio da u svim prostorijama pozorišta svakodnevno, tokom juna, jula i avgusta budu održavane besplatne radionice za decu iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

2. Ustanova kulture "Gvarnerijus" može da omogući svakodnevno obavljanje nastave za između 100 i 120 učenika osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

3. Kulturni centar Beograda – Dvorana KCB – bioskopska sala - svakodnevno do 17 časova može da primi do 200 učenika, a galerija Artget 9 do 12 časova do 30 učenika osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

4. Centar za likovno obrazovanje „Šumatovačka“ – od 8 do 13 časova maksimum 23 dece (napomena: umesto stolova su štafelaji i stolovi za crtanje).

5. Dom omladine Beograda – konferencijska sala – do 30-tak dece

6. Dečji kulturni centar Beograd – 50 dece - do 14 časova – u učionicama DKCB-a

7. Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda – 30 dece – u sali Zavoda svakodnevno.

8. Muzej grada Beograda – u više prostorija, na raličitim lokacijima, ukupno od 100-120 dece.

9. Pedagoški muzej – do 30 dece dece u biblioteci i galeriji muzeja.

10. Kuća legata – do 30 dece – u Knez Mihailovoj

11. Biblioteka grada Beograda – Ogranak Petar Kočić (Viška 3) – 30 dece u toku celog dana.

12. Dečije odeljenje Doma sindikata – za niže razrede – 30 dece u toku celog dana.

13. Zmaj Jovina 1 – 30 dece u toku celog dana.

Podsetimo, dečak K.K. u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i radnika obezbeđenja) i ranio šest osoba (pet učenika i nastavnicu). Policija je ubrzo potom uhapsila počinioca za koga se kasnije saznalo da je trinaestogodišnji učenik sedmog razreda te škole, označen inicijalima kao K. K. Prema važećem Krivičnom zakonu Republike Srbije, K. K. ne može krivično odgovarati jer nema navršenih četrnaest godina.

Počinilac je bio naoružan sa dva pištolja, koja su bila u legalnom vlasništvu njegovog oca, kao i četiri Molotovljeva koktela koje je sam napravio.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike