Albanski teroristi su Jasnu (15) mučili i svirepo ubili: Njen mladi život je ugašen samo zato što je bila Srpkinja

29.04.2023

14:39

1

Jasna je bila podvrgnuta strašnom psihičkom i fizičkom teroru od strane albanskih ekstremista, a u tom trenutku je imala samo 15 godina

Albanski teroristi su Jasnu (15) mučili i svirepo ubili: Njen mladi život je ugašen samo zato što je bila Srpkinja
Teroristi iz tzv. Oslobodilačke vojske Kosova - Copyright Profimedia

U periodu terorističke pobune i kasnije NATO agresije na Kosovu i Metohiji, stotine srpskih civila je oteto i ubijeno. U gradu Prizrenu samom, preko 360 građana srpske i nealbanske nacionalnosti, uključujući osamnaestoro dece, su bili žrtve ovih zločina.

Pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova nisu birali žrtve, bezdušno su ubijali civile - žene, decu i starce, samo zato što su bili drugačije nacionalnosti. Osim Srba, teroristi su takođe ciljali Rome, Bošnjake, Turke, Gorance i Albance koji su bili lojalni Srbiji.

24sedam/Profimedia
 

Na teritoriji opštine Prizren postojalo je nekoliko logora i privatnih zatvora u kojima su zatvarani srpski civili i policajci. Muškarci su bili podvrgnuti mučenju, dok su žene i devojke bile masovno i sistematski silovane.

Među najmlađim žrtvama albanskog terora u Prizrenu bili su četvoromesečni Sava Mladenović i šestomesečna beba Zorica Dimić, brutalno ubijeni na okrutan način 1999. godine.

Oteta na putu kući

Na taj sudbonosni 29. april 1999. godine, naoružani albanski teroristi su presreli devojčicu Jasnu Tasić dok se vraćala kući i nasilno je odveli u nepoznatom pravcu. Zlikovci pod komandom Ramuša Haradinaja su je zatvorili u kući Nazifa Elzanija koja je služila kao privatni zatvor.

TV Happy printscreen
Ramuš Haradinaj

 

Jasna je bila podvrgnuta strašnom psihičkom i fizičkom teroru od strane ekstremista. Devojčica je bila zverki mučena i maltretirana u tom zatvoru, da bi na kraju bila svirepo ubijena. Imala je samo 15 godina...

Jasna, još uvek dete, nije predstavljala pretnju teroristima tzv. OVK. Jedini razlog za njeno zversko ubistvo bilo je to što je bila Srpkinja...

Privatna arhiva
Jasna Tasić

Stravične fotografije Jasne, unakaženog tela, obišle su svet, ali do danas niko nije odgovarao za ovaj surovi zločin.

Tog 29. aprila 1999. godine, jedno detinjstvo je prekinuto na najokrutniji način. Svi snovi, želje, nadanja i maštanja jednog deteta su ugašeni. Jasni nije bilo dozvoljeno da odraste...

Danas bi Jasna imala 39 godina. Živela bi sa svojom porodicom - suprugom i decom... No, nažalost, to joj nije bilo dozvoljeno od onih koje je Zapad proglasio "borcima za slobodu".

Umesto da danas provodi vreme sa svojom decom i suočava se sa svakodnevnim životnim izazovima, Jasna već godinama počiva na lokalnom groblju, a njeno nasmejano lice ostaje zauvek zabeleženo samo na hladnom, mermernom spomeniku.

Jedno detinjstvo je nasilno prekinuto, a porodica Tasić ostala je trajno uvijena u crno. Dodatnu bol im zadaje saznanje da niko nije odgovarao za ovaj zločin.

Albanski teroristi masovno ubijali decu

Tokom rata i nakon njega, na Kosovu i Metohiji, svirepo je ubijeno 129 dece srpske i romske nacionalnosti, a pripadnici terorističke grupe tzv. OVK još uvek nisu procesuirani za ove užasne zločine.

Profimedia
 

Paradoksalno, bolesni umovi koji se danas proslavljaju kao heroji među Albancima na Kosmetu, tokom ratnih sukoba ubijali su čak i albansku decu. Jedan od stravičnih primera je svirepo ubistvo devojčica Adeline (9) i Mimoze Hajre (14), koje su zajedno sa svojom porodicom bile masakrirane u Glogovcu. Njihov "greh" bio je taj što je njihov otac bio pripadnik MUP-a Savezne Republike Jugoslavije i što je ostao veran svojoj zakletvi.

Sličnih nekažnjenih zločina bilo je mnogo. Nažalost, porodicama žrtava ostaje samo nada da će zlikovci jednog dana biti izvedeni pred lice pravde.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike