Srbija ovo neće i ne može zaboraviti: Jeziv snimak koji pokazuje užas koji je NATO učinio našoj zemlji (VIDEO)

24.03.2023

12:10

0

Čak i nakon 24 godine, srpski narod se seća tragedije i oseća bol zbog gubitaka

Srbija ovo neće i ne može zaboraviti: Jeziv snimak koji pokazuje užas koji je NATO učinio našoj zemlji (VIDEO)
nato agresija - Copyright Profimedia/Printscreen

Danas se navršavaju 24 godine od strahote NATO bombardovanja i agresije nad Saveznom Republikom Jugoslavijom. I dok vreme prolazi, bolna sećanja ostaju živa. Uništeni mostovi, institucije, važni državni objekti - ništa nije ostalo netaknuto. Kasarne i jedinice protivvazdušne odbrane Vojske SRJ su napadnute, a civili nisu bili pošteđeni ni u najmanjoj meri.

Bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, naredba za napad je izdata kao presedan, a nalog je izvršen po naređenju generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane. Strah koji je vladao među običnim građanima u to vreme ostao je duboko urezan u njihova srca. I danas, čak i nakon 24 godine, srpski narod se seća tragedije i oseća bol zbog gubitaka.

Na društvenoj mreži Instagram već nekoliko godina kruži snimak koji prikazuje svu strahotu NATO bombardovanja. Video je pregledan više od milion puta i ispod njega su ostavljeni mnogobrojni komentari. Čak i posle toliko godina, ljudi se ne mogu otrgnuti od osećaja nemoći kada vide uništenje koje je ostavilo trajne posledice na srpski narod.

Ovaj snimak ostaje podsećanje na tragična vremena koja su pogodila našu zemlju i naše ljude. "Da se ne zaboravi" - ovo je poruka koja se čuje u svakom komentaru ispod snimka. Sve dok postoji sećanje, srpski narod neće zaboraviti ono što mu se dogodilo i ostaje snažan u svojoj borbi za pravdu i mir.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike