Skandal u GAK "Narodni front"! Instrumentarka snima žene tokom porođaja i to postavlja na mreže! Iz bolnice za 24sedam kažu - Zgroženi smo!

26.04.2023

12:15

0

Na snimcima i slikama koje je objavila vide se i polunage žene, jednoj čak i dojke

Skandal u GAK "Narodni front"! Instrumentarka snima žene tokom porođaja i to postavlja na mreže! Iz bolnice za 24sedam kažu - Zgroženi smo!
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Velika bura se digla u javnosti. Naime, na društvenim mrežama su se pojavili snimci koje je kačila instrumentarka iz GAK "Narodni front", a na kojima se vide žene tokom operacije. Iz porodilišta za 24sedam kažu da najstrože osuđuje postupak medicinske sestre.

Naime, žena koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Jellena pravi skandalozne snimke iz operacione sale i širi ih društvenim mrežama.

Twitter
 

 

Čak je puštala uživo porođaj carskim rezom! Svoje pratioce je obaveštavala unapred o vremenu prenosa i tražila da joj postave pitanja.

Na snimcima i slikama koje je objavila vide se i polunage žene, jednoj čak i dojke.

Twitter
 

 

U svojim postovima objašnjava i za šta koji instrument služi, kako ide procedura davanja anesteziije...

Kontaktirali smo sa Ginekološko-akušerskom klinikom „Narodni front“ i, kako nam je rečeno, uprava bolnice je zgrožena i najstrože osuđuje postupak medicinske sestre (live prenos iz operacione sale Klinike).

Takođe, oni zahvaljuju svima koji su blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje: "Da bismo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi ."

Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza, kao i profesionalne etike, odmah je, po hitnom postupku, suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

Oglasila se ministarka: "Zgrožena sam"

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić pozdravila je odluku o suspenziji i istakla da niko nema pravo da snima pacijente.

- Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - kazala je prof. dr Grujičić.

Ona je napomenula da za dalje korake moramo se postupati kako nalaže Zakon o radu kako se ne bi došlo u situaciju da se na kraju sestri koja je sve ovo uradila plaća odšteta.

- Bukvalno sam zgrožena, i osuđujem to što je uradila. Nikada mi takva ideja ne bi pala na pamet, to je intima svakog pacijenta, niko ne sme da ih snima bez obzira na to da li im se vidi lice ili ne - rekla je ministarka zdravlja i kazala da je čudi da niko to nije prijavio ko je primetio da ona snima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike