Muškarcima je ovde zabranjen pristup: U Novom Pazaru otvoren prvi restoran samo za žene - jedinstven koncept izazvao veliku pažnju (FOTO)

15.11.2022

20:30

1

Iz restorana kažu da nisu otvorili ovaj lokal zbog verskih uverenja, već zbog lokalne zajendice, koja je ipak poprilično izgrađena na religiji

Muškarcima je ovde zabranjen pristup: U Novom Pazaru otvoren prvi restoran samo za žene - jedinstven koncept izazvao veliku pažnju (FOTO)
Kafić za ženeu Novom Pazaru - Copyright RINA

Ukoliko ste muškarac i nađete se u Novom Pazaru, vrata jednog ugostiteljskog objekta biće vam zatvorena. Do sada su imale svoje termine na bazenima , a od nedavno je otvoren i prvi restoran u Srbiji čiji gosti mogu biti isključivo žene. Nalazi se u centralnoj ulici u Novom Pazaru i ova ideja naišla je na oduševljenje pripadnica lepšeg pola u ovom gradu. Razlozi za to su brojni jer su do sada postojali objekti u koje su mogli ulaziti i piti kafu samo muškarci. Ovo dođe kao neka vrsta finog revanša.

- Potreba za ovim mestom bila je ogromna. Ispijanje kafe ovde je dosta drugačije, opuštenije, a osećamo se i bezbednije. To je potrebno našoj sredini, koja je specifična po mnogo čemu, rekla je Suzana Karišik iz Novog Pazara.

U ovom restoranu kažu da nisu otvorili ovaj lokal zbog verskih uverenja, već zbog lokalne zajendice, koja je ipak, kako priznaju, poprilično izgrađena na religiji. Neretko su žene u islamu odvojene od muškaraca, primera radi kad se mole u džamijama i izjavljuju saučešće. Vetar u leđa ovom prvom ženskom restoranu, svakako je to što se žene u njemu osećaju opuštenije, pa tako, inače stroga verska pravila, kada su same, su blaža i manje rigorozna.

- U Novom Pazaru žene su do sada imale svoje termine za bazene. Interesovanje za njih je postalo toliko veliko da su ih na kraju samo one koristile. Tu se rodila ideja o "ženskom restoranu". Svakoj ženi potrebno je da bude sa svojom prijateljicom, sestrom, da bude u ženskom društvu u kom može da se opusti. U Novom Pazaru se odavnina muškarci okupljaju u kafedžinicama, a žene tu obično ne zalaze, sada i one imaju svoje mesto, rekla je Samira Avdović, vlasnica restorana.

Muškarci Novog Pazara nisu imali preterane zamerke na ovaj novootvoreni restoran, sada se postavlja se pitanje da li će se na ovom stati ili nas u ovom gradu očekuje još neko iznenađenje kad su u pitanju objekti u koje mogi ući samo pripadnici ili pripadnice jednog pola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike