Bura na mrežama - Srbi pobesneli: Nakon cene čaja na Kopaoniku od 350 dinara, račun iz kafića na Zlatiboru šokirao!

13.01.2022

14:12

2

Pola sata predaha u kafiću na Zlatiboru uz tople napitke skoro 3.000 dinara

Bura na mrežama - Srbi pobesneli: Nakon cene čaja na Kopaoniku od 350 dinara, račun iz kafića na Zlatiboru šokirao!
zlatibor kafic1 - Copyright 24sedam/Facebook/Udruženjepotrosacaefektiva

Nedavno je pravu buru u javnosti podigao račun iz kafića na Kopaoniku koji je jedna korisnica društvene mreže podelila na Tviteru. Naime, ona je čaj platila čitavih 350 dinara i začudila se da toliko može da košta "vruća voda". Sada se pojavio šokantan račun i iz jednog lokala na Zlatiboru. Srbi su burno reagovali.

Navikli smo već da su tokom zimske sezone cene na našim planinama sa skijalištima paprene. I dok neki misle da one koji sebi mogu da priušte boravak na ovim izletištima visina računa u kafićima i restoranima ni ne interesuje jer oni to sebi svejedno mogu da priušte, drugi se ne bi složili. Među njima je jedan korisnik Fejbuka koji je priložio dokaz plaćenog ceha u lokalu na Zlatiboru.

Uz fotografiju na kojoj se vidi da je 6 kafa, 3 soka i čaj platio 2.660 dinara, stoji natpis - Svec(tsk)e cene na Zlatiboru. Ukoliko uračunate i "pristojnu" napojnicu koja sleduje konobaru, može se reći da za predah u kafiću na "zlatnoj planini" prijatelji treba da izdvoje 3.000 dinara.

Fotografija računa je podigla buru na društvenoj mreži. Mnogi su ukazali da se ove cene i ne razlikuju mnogo od proosečnih cena tih pića u Beogrdu. Ipak, većina je ostala u šoku koliko koštaju ova pića. Sve u svemu ova objava ima više od 800 komentara.

- Pretpostavimo da mleko uvoze sa Švajcarskih alpa, pa je kad ga dospu u šoljicu espresa-  to postane Asterixov čarobni napitak, a za čajeve je poznato da ih otkopavaju trenutno po potrebi ispod snega i suše posebnom metodom... - stoji u jednom ironičnom komentaru.

- A šta se tome čudite, pokrali su vas - stoji u drugom.

 

 

- Na Whistleru,u Kanadi,u jednom od najpoznatijih svetskih skijalista na svetu,sve to kosta 20-30% manje - objašnjava treći korisnik društvene mreže.

Neke osobe smatraju da zbog toga treba izbegavati "tako popularna zimovanja" i tvrde da za nekoliko dana provedenih na srpskim planinama može pošteno da se letuje u inostranstvu.

Već je dobro poznato, nekoliko sezona unazad, da Zlatibor neguje visoke cene proizvoda i usluga, ali ipak daleko skuplji je Kopaonik.Zbog toga ne iznenađuju podaci da za porciju ćevapa morate izdvojiti i do 1.300 dinara, ili za porciju sarmi od 850 do 950 dinara Espreso nećete pronaći ispod 250 dinara, a Irsku kafu planirajte da platite čak 530 dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike