Trudnice i siromašni ovde ručak ne plaćaju! Anđela još ide u gimnaziju, a otvorila restoran sa bakinim receptima i oduševila Srbiju! (FOTO)

09.02.2022

07:00

0

Autor: Maja Kostić

Anđela je verovatno najmlađa vlasnica restorana u Nišu, a već ima pune ruke posla

Trudnice i siromašni ovde ručak ne plaćaju! Anđela još ide u gimnaziju, a otvorila restoran sa bakinim receptima i oduševila Srbiju! (FOTO)
viber_image_2022-02-08_14-27-42-955 - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Gimnazijalka iz Niša Anđela Lečić rešila je da po bakinom receptu kuva jela koja su dostupna svima. Po simboličnoj ceni, Nišlije mogu dobiti veliku porciju, a trudnice kompletan obrok sa desertom i pićem potpuno besplatno.

Humana 18-godišnja Anđela možda je i najmlađa vlasnica restorana. Kombinujući časove u školi sa obavezama, ona već nakon dve nedelje rada restorana “Gurmanski raj” ima pune ruke posla, ali i stalne mušterije.

- Živim u kući u kojoj sam učena da budem pre svega dobar čovek, da budem humana, i to se odražava i na bizis, i na hobi, i kroz prijatelje. Tako da sam došla na ideju da budem inovativna i da radim ono što niko nije radio - kaže Anđela Lečić.

24sedam/Maja Kostić
 

Iako se Niš može pohvaliti dobrom hranom, do sada niko nije ponudio sveža i raznovrsna domaća kuvana jela za samo 200 dinara po porciji.

- Smatram da ne treba ograničavati ljude ni gramažom, ni cenom, jer hranu treba i mora svako imati. Pre neki dan došao je dečak i pitao me šta može da kupi za 50 dinara. Ja sam mu rekla da ne može ništa, ali da pričeka... Upakovala sam mu porciju hrane i salatu i on je otišao sa osmehom -  priča nam ova mlada devojka. 

24sedam/Maja Kostić
 

Restoran radi od sedam do 21 sat, a sve što ostane posle 18 sati prodaje se po simboličnim cenama.  

- Sve je bolje nego da se hrana baca ili da se ljudima prodaje bajata - kaže Anđela, i dodaje da trudnice imaju poseban tretman. Za njih je u ovom restoranu sve besplatno.

- Svaka trudnica koja ovde dođe dobije sve što poželi. Sve im dajem, obrok, piće, slatko i slano, grickalice... Sve! - kaže Anđela.

Iako Anđela nema nalog na društvenim mrežama, slike njenih jela i restorana se dele, a kako i ne bi kad su svi oduševljeni humanim gestom ove mlade Nišlijke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike