Vujović i Ružić dodelili plaketu pobedničkom učeničkom timu za najbolji ekološki projekat

24.03.2022

15:20

0

Vujović je navela da je takmičenje deo pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“

Vujović i Ružić dodelili plaketu pobedničkom učeničkom timu za najbolji ekološki projekat
IMG-20220324-WA0005 - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović danas je u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu, zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem dodelila plaketu timu Osnovne škole ,,Velizar Stanković Korčagin“ iz Velikog Šiljegovca, koji je na takmičenju učeničkih projekata iz oblasti ekologije, po odluci žirija, osvojio prvo mesto.

Vujović je navela da je takmičenje deo pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“, koji su zajedno realizovali Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

- Odlučili smo se da zajedno sprovedemo edukaciju najmlađih, kako bi jednog dana izrasli u odgovorne građane i odgovorno se odnosili prema životnoj sredini. Timovi iz naša dva ministarstva su vredno radili, kako bi odabrali sadržaj za učenike u skladu sa njihovim uzrastom. Škola koja je osvojila prvo mesto danas je u poseti Prirodnjačkom muzeju, a obilaziće i Botaničku baštu. I sa drugim osnovnim školama koje su osvojile najviše bodova, drugoplasiranom ,,Branko Radičević“ iz Negotina i trećeplasiranom ,,Bratstvo“ iz Novog Pazara, planiraćemo aktivnosti i organizovati susrete – rekla je Vujović.

Ministarska je istakla da je projekat sproveden u 29 osnovnih škola i isto toliko lokalnih samouprava širom Srbije.

- Profesori i direktori škola u kojima smo sprovodili projekat su se maksimalno potudili, a i đaci su dobro prihvatili teme. U prethodnom periodu, obilazila sam neke od škola i pravo je zadovoljstvo videti kako naši najmlađi vide životnu sredinu i kako žele da se prema njoj odnose. Zadovoljna sam rezultatima projekta, jer je nama to iskustvo merilo za izradu krovnog dokumenta za sve osnovne škole u Srbiji. Implementacijom dokumenta u sve osnovne škole, ujedno podižemo nivo svesti i znanja učenika o zaštiti životne sredine, i dajemo doprinos za zdraviju i čistiju budućnost - rekla je Vujović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike