Gasi se kotlarnica na mazut u Narodnom pozorištu! Vujović: Prelazak na daljinsko grejanje doprineće kvalitetnijem vazduhu u centru grada

23.03.2022

10:38

0

Narodno pozorište se 30 godina greje na mazut, a po završetku radova, preći će na sistem daljinskog grejanja

Gasi se kotlarnica na mazut u Narodnom pozorištu! Vujović: Prelazak na daljinsko grejanje doprineće kvalitetnijem vazduhu u centru grada
IMG-20220323-WA0009 - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na rekonstrukciji kotlarnice u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde se nakon 30 godina izbacuje mazut iz upotrebe, što će doprineti boljem kvalitetu vazduha u centru Beograda.

Vujović je radove obišla zajedno sa predsednikom Skupštine grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, upravnikom Narodnog pozorišta Svetislavom Goncićem i izvršnom direktorkom za snabdevanje toplotnom energijom Beogradskih elektrana Ivanom Joksimović.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

- Danas sam obišla radove na realizaciji izuzetno značajnog projekta za Beograđane i najvažniju ustanovu kulture u Srbiji. Narodno pozorište se 30 godina greje na mazut, a po završetku radova, preći će na sistem daljinskog grejanja. Već u sledećoj grejnoj sezoni, višedecenijski problem zagađenja iz ovog izvora će biti rešen kako za 700 zaposlenih, za građane koji žive u neposrednoj blizini, tako i za hiljade ljudi koji svakodnevno prolaze pored Narodnog pozorišta, jer se ustanova nalazi u centru grada – rekla je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

Prema njenim rečima, projekat je dobar primer zajedničkog rada, jer se realizuje na inicijaticu Narodnog pozorišta, i uz podršku Ministarstva kulture, Grada Beograda i Beogradskih elektrana.

Vujović je istakla da je za rešavanje problema aerozagađenja potreban čitav set mera, koje Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi širom Srbije.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

- Slušali smo građane, znamo šta treba da radimo i imamo plan za unapređenje životne sredine. Nastavljamo da menjamo kotlarnice širom Srbije, da pošumljavamo, a obezbedili smo i subvencije za električna i hibridna vozila. Imamo odličnu saradnju sa Gradom Beogradom, i juče smo potpisali šest ugovora za projekte zamene kotlarnica u dva vrtića na Savskom vencu, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, objektu opštine Rakovica i drugima koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Važno je da svakim projektom ili akcijom unapređujemo kvalitet i podižemo svest građana o značaju zaštite životne sredine – rekla je Vujović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike