Vujović i Ben David: Švedska pomoć Srbiji u pristupanju EU u oblasti zaštite životne sredine.

18.03.2022

17:04

0

Vujović i Ben David: Švedska pomoć Srbiji u pristupanju EU u oblasti zaštite životne sredine.
IMG-20220318-WA0164 - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa ambasadorkom Švedske u Srbiji Anikom Ben David sporazum za realizaciju četvrte faze projekta ENVAP, kojim se omogućava dalja ekspertska pomoć Švedske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine.

Kroz „Projekat pristupanja u oblasti zaštite životne sredine, faza 4 (ENVAP4)“ biće omogućemo efikasnije sprovođenje prioritetnih akcija, važnih za ispunjenje ciljeva iz Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatkse promene.

- Zahvaljujući dobroj saradnji i podršci naših partnera iz Švedske, uspešno smo realizovali prve tri faze ovog projekata, a od danas nastavljamo saradnju i kroz četvrtu fazu. Sprovođenje ENVAP4 projekta doprineće implementaciji različitih evropskih politika, uključujući implementaciju ciljeva Evropskog zelenog dogovora i Zelene agende za Zapadni Balkan. Usaglašavanje propisa sa EU regulativom je važno za uspešno ispunjenje obaveza iz Poglavlja 27, čime se postiže viši nivo zaštite životne sredine i doprinosi unapređenjz kvaliteta života građana Srbije – rekla je Vujović.

Vujović je istakla da ispunjenje obaveza Srbije u skladu sa Poglavljem 27 zahteva uključenost više institucija i civilnog sektora da bi se ispunili definisani ciljevi. Ministarka je zahvalila ambasadorki Švedske i Švedskoj agenciji za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) na podršci koju godinama pružaju Republici Srbiji kroz Projekte pristupanja u oblasti životne sredine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike