Evo gde možete da reciklirate: Internet mapa mesta za prikupljanje otpada

13.12.2021

10:19

0

Za sve one koji su želeli da pomognu održavanju zdravije životne sredine odlaganjem otpada za reciklažu, a nisu znali gde im je najbliže mesto da to učine, napravljena je posebna mapa

Evo gde možete da reciklirate: Internet mapa mesta za prikupljanje otpada
Reciklarni otpad - Copyright Pixabay

Stanovništvu i preduzećima je na raspolaganju interaktivna internet mapa Gde reciklirati , prva sveobuhvatna mapa reciklaže u Srbiji, na kojoj se mogu naći informacije o tome gde možete da predate otpad za reciklažu, saopštio je ekološki internet portal SRDA.

Navodi se da Gdereciklirati.rs omogućava pretragu punktova za reciklažu prema 24 vrste otpada i po lokalnim samoupravama.

Građani su ranije pokušavali da dođu do informacije o tome gde mogu da predaju plastiku, staklo, televizor, frižider, baterije i sav drugi otpad i najčešće im je potraga bila bezuspešna, pa su odustajali od učestvovanja u reciklaži. Sada imaju dostupne informacije o tome na jednom mestu.

- Mapa je prilagođena za pregledno korišćenje na svim uređajima i konstantno će biti dopunjavana novim lokacijama. Mapa će koristiti i firmama, institucijama, udruženjima i medijima - izjavila je glavna i odgovorna urednica portala SRDA Suzana Obradović.

U saopštenju se dodaje da se na internet stranici Gdereciklirati.rs mogu naći vesti iz oblasti cirkularne ekonomije i edukativni tekstovi o vrstama otpada koji se reciklira.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike