Nova ministarka energetike s direktorima javnih preduzeća: Napraviti planove i preduprediti probleme

01.11.2022

15:08

0

Dubravka Đedović sastala se sa direktorima EPS-a, EMS-a, EDS-a, JP "Resavice“, "Transnafte“, "Transportgasa Srbije“ i "Srbijagasa"

Nova ministarka energetike s direktorima javnih preduzeća: Napraviti planove i preduprediti probleme
Ministarka Đedović sa direktorima preduzeća iz oblasti energetike - Copyright 24sedam/Promo/Ministarstvo energetike

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike, "Elektroprivredom Srbije“, "Elektromrežom Srbije“, "Elektrodistribucijom Srbije“, Javnim preduzećem za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica“, "Transnaftom“ AD Pančevo, "Transportgasom Srbije“ i "Srbijagasom“ o situaciji u ovim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji sa resornim ministarstvom.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou ministarka Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme. S obzirom na to da je danas počela grejna sezona, Đedović je ocenila da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da je prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije i pronalaženje načina za uštedu, na način da potrebe građana i privrede budu zadovoljene.

- Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učenika u energetskom sektoru - istakla je ministarka.

Predstavnici javnih preduzeća izvestili su ministarku Đedović o trenutnoj situaciji i novoj ministarki poželeli puno uspeha na dužnosti. U skladu sa početkom grejne sezone, prvi čovek "Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je Vlada Srbije preduzela.

Prioritet ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata, ocenila je Đedović.

Ministarka rudarstva i energetike izrazila je uverenje da će buduća saradnja ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove. Ona je najavila da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu ministarstva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike