Ovo je najjeftinija vožnja na struju: Uživanje za 9 dinara na 60 kilometara (FOTO/VIDEO)

12.06.2022

05:33

0

Za uživanje u vožnji na struju nije potrebno nabaviti skupi električni automobil, jer zadovoljstvo, i to praktično za džabe, pružaju i dvotočkaši

Ovo je najjeftinija vožnja na struju: Uživanje za 9 dinara na 60 kilometara (FOTO/VIDEO)
elektricni skuteri Motogrini 24sedam Nenad Vujanović 14 - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Voziti se na struju je fenomenalno, em što je u odnosu na aktuelnu cenu benzina ili dizela vožnja u suštini besplatna, em se ne zagađuje vazduh u gradu, niti se pravi buka. Problem je što je električni automobil i dalje suviše skup za ostvarenje svih ovih pogodnosti. Ali taj problem nije nerešiv, ukoliko ste poklonik uživanja u vožnji na dva točka, pokazali su nam iz firme „Motogrini“.

Na beogradskom Sajmu korišćenih vozila ova domaća firma italijanskog naziva i s proizvodnjom u Kini predstavila je čitav set električnih skutera s kojima je vožnja i zabavna i jeftina. Toliko jeftina da bi se manje moglo platiti samo ako bi moglo da se „vozi na vodu“.

- Sa električnim skuterima se može preći 60 ili 120 kilometara, zavisno od veličine baterije, a najveća brzina im je 50 kilometara na sat. Pritom je cena vožnje zaista mala, pogotovo kada je uporedimo sa onima koji koriste klasično gorivo. Troši praktično kao laptop, i vi već za 4,5 dinara, koliko košta struja za manju bateriju, možete da pređete 60 kilometara – kaže za 24sedam Dragan Obradović iz „Motogrini Gruppo“.

Bateriju pod mišku, pa...

Punjenje baterija ne bi trebalo da predstavlja problem, jer kabl kojim se puni ne zahteva nikakav poseban punjač, već se uključuje u standardnu utičnicu.

- Možete ga dopuniti u kafiću, garaži… Uz njega dobijate i 15 metara kabla, pa možete da „spustite struju“ sa četvrtog sprata. Ima i modela gde se baterija vadi, pa je možete poneti i napuniti gde vam je zgodno – ističe Obradović.

Da biste uživali u ovakvom simpatičnom vozilu, potrebno je da spremite od 2.600 do 3.650 evra, koliko je maloprodajna cena. Naravno, možete da iskoristite i subvenciju države za „zelena vozila“, koja za električne skutere i motocikle iznosi od 250 do 500 evra.

Malo ko misli o servisu...

- Cena zavisi od modela, ali i toga šta želite na njemu. Neko voli digitalni cajger, neko klasičan, neko led svetlo, neko ono obično, staro… Ima tu raznih varijanti i dodatne opreme, sve do toga kako želite da mu izgleda „karoserija“. I to može da se prilagodi kupcu, pa da izabere koju god hoće 3D štampu, da ima jedinstven skuter u gradu – objašnjava Obradović.

Sličnih skutera, možda ne baš ovako „kastomizovanih“, ima mnogo po Beogradu i Srbiji, ali neki od njihovi vlasnika mogu da od skutera dobiju i „glavobolju“. Jer skuter odlično „zuji“ kada ide, ali kada stane…

- Kada se kupuje skuter svi gledaju samo cenu a malo ko misli o servisu, a to je bitna stavka. Zbog toga smo se mi opredelili da imamo svoju proizvodnju i logistiku i svoj servis. Onda nema potrebe da „jurite“ neki ovlašćeni servis, ili vam je servis van grada… sve je na jednom mestu – kaže Dragan Obradović iz „Motogrini Gruppo“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike