Šta se sve izdaje: Garsonjera u centru Beograda za 150 evra, da li biste mogli da živite ovde? (FOTO)

24.05.2022

05:35

0

Autor: 24sedam

Iznajmljivanje stana u glavnom gradu nije lako ni jeftino, a u oglasima se svašta može naći

Šta se sve izdaje: Garsonjera u centru Beograda za 150 evra, da li biste mogli da živite ovde? (FOTO)
stan izdavanje profimedia-0096104308 - Copyright 24sedam/Profimedia

Zakupci koji poslednjih par meseci traže stan u Beogradu žale se da je nemoguće naći pristojan prostor po "korektnoj“ ceni. Tako najam osrednje garsonjere košta i više od 200 evra, i to u delovima grada koji su daleko od centra ili neke top zone.

Ipak, nije nemoguće da se za manje novca nađe krov nad glavom, pa čak i u centru Beograda. Međutim, pitanje je da li bi i ko pristao da živi u takvim stanovima.

"Ima sve neophodno..."

Primer takve ponude je oglas na društvenim mrežama u jednoj od brojnih grupa pod nazivom "Izdavanje stanova“, gde se nudi garsonjera na Vračaru za 150 evra, plus mesečni računi. Ovako glasi ponuda:

- Izdajem garsonjeru u Beogradskoj ulici, u pitanju je starogradnja. Ima sve neophodno za život, veš-mašina, frižider, klima. Stan se nalazi u staroj zgradi. Kirija svakog meseca od 1. do 5. Samo zaposleni.

U samom oglasu nije navedeno koliko kvadrata ima stan, ali je očigledno da se radi o veoma malom prostoru. Doduše, tačno je da ima i veš-mašinu i frižider i klimu, što se može videti na slikama. Ali...

Da li se i koliko ovakva ponuda sviđa zakupcima ,najbolje se vidi po komentarima ispod oglasa. Ima i šaljivdžija, ali ljudi su uglavnom šokirani ovakvim oglasima:

"Molim vas, recite mi da je ovo neka loša šala.“

"Šta je ,bre, ovo?“

"Au, druže, nije ni tebi lako.“

"Jel' to neki eksperiment? Plaća se da neko živi tu?“

"Bože ti pomozi, šta je ovo.“

Facebook/S. G.
 

"Gde vode ove stepenice?“

"Jezivije nešto skoro nisam videla. Posle življenja u ovom stanu ideš sigurno kod psihijatra...“

"Meni je ovog stanodavca žao.“

"Boks i kućica mog psa su Hajat za ovo!“

Facebook/S. G.
 

"Sram vas bilo.“

Za 50 kvadrata i 500 evra

Nažalost, ovo nije jedini ovakav oglas koji se može naći, a za pristojne stanove potrebno je mnogo više novca. Prema rečima zakupaca, najam "normalnog" stana od oko 40 kvadrata u Beogradu iznosi oko 300 evra, a na boljoj lokaciji, odnosno u malo širem centru grada, kako kažu, iznajmljivanje 50 kvadrata u proseku košta 500 evra.

Da su cene izdavanja, isto kao i kod prodaje nekretnina, "otišle u nebesa“ pokazuju i analize tržišta nekretnina. Jedno od istraživanja radio je portal Moja nekretnina, a prema njihovim podacima izdavanje je u aprilu u Beogradu poskupelo za 6,8 odsto u odnosu na mart.

Tako je prosečna cena izdavanja stana u Beogradu od 50 kvadrata u aprilu iznosila 455 evra, a za mali stan od oko 35 kvadrata potrebno je u proseku izdvojiti čak 320 evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike