Zabranjuju Rusima da kupuju nekretnine u EU?

06.05.2022

07:32

0

Zabrana bi se odnosila na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama Unije

Zabranjuju Rusima da kupuju nekretnine u EU?
stanovi nekretnine profimedia-0372078221 - Copyright Profimedia

Evropska komisija (EK) predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima.

Ova mera je deo šestog paketa sankcija EU protiv Rusije, objavila je agencija "Blumberg", pozivajući se na uvid u zvanične dokumente.

Njom bi se navodno zabranila direktna ili indirektna prodaja ili prenos "vlasničkih prava na nepokretnoj imovini koja se nalazi na teritoriji Unije ili u organizacionim delovima zajedničkih investicionih poduhvata koji podrazumevaju izloženost takvoj nepokretnoj imovini“, prenosi Raša tudej (RT).

Zabrana se odnosi na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama Unije, navodi se u izveštaju. Ne odnosi se na one koji imaju državljanstvo ili prebivalište u Evropskom ekonomskom prostoru ili Švajcarskoj.

EU, SAD i neke druge zemlje uvele su Moskvi nekoliko paketa ekonomskih sankcija bez presedana zbog njene vojne operacije u Ukrajini. Hiljade ruskih pojedinaca u tim zemljama su od tada sankcionisane, a njihova imovina i novac su zaplenjeni ili zamrznuti, dodaje RT.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike