Zašto je "rendž rover sport" najprodavaniji: U čemu je tajna novog modela "Britiš motorsa" (FOTO/VIDEO)

12.05.2022

07:35

0

Ovaj automobil obožavaju pripadnice nežnijeg pola, pa su i prema zvaničnim podacima čak 50 odsto kupaca žene

Zašto je "rendž rover sport" najprodavaniji: U čemu je tajna novog modela "Britiš motorsa" (FOTO/VIDEO)
PR/Range Rover

Automobil "rendž rover sport" predstavlja vrhunac dizajna i tehnologije u klasi premijum SUV terenskih automobila. Ovaj automobil je i najprodavaniji, iako je drugi najskuplji model u "Britiš motorsu", posle velikog "rendž rovera", kaže za 24sedam Stanko Čučković, direktor prodaje "Jaguara" i "Lend rovera" u "Britiš motorsu".

Ovaj model - "rendž rover sport", imao je svetsku premijeru u utorak uveče.

24sedam/Goran Sivački
Stanko Čučković

- Imali smo preksinoć tu privilegiju da je globalno za ceo svet predstavljen najnoviji "rendž rover sport". U pitanju je treća generacija modela. Nakon devet godina tržištu je sada dostupna potpuno nova verzija, i taj automobil je u svakom pogledu, i estetskom, tehničkom, i u smislu funkcionalnosti, komfora i opreme, izuzetno unapređen u odnosu na svoje prethodnike. Verujem da nije pretenciozna izjava da je "rendž rover sport" trenutno najbolji automobil u svojoj klasi - ističe Čučković.

Ovaj automobil, dodaje on, predstavlja vrhunac dizajna i tehnologije u klasi premijum SUV terenskih automobila.

- To što je on "bestseler" nije nimalo slučajno. To je automobil koji ima široku ciljnu grupu. Podjednako je dobar za vožnju po gradu, nije prevelik, a idealan je i za putovanja - objašnjava naš sagovornik.

Već se javilo 20 kupaca

Čučković nam je otkrio da se samo sat vremena nakon svetske premijere javilo15- 20 ljudi koji su već poslali upite za kupovinu novog "rendž rovera sport".

- Odmah smo krenuli sa procedurom ugovaranja, sklapanja predugovora i svih tehničkih stvari koje prate prodajni proces - kaže Čučković.

Ono što je interesantno, dodaje Čučković, jeste to što ovaj automobil obožavaju pripadnice nežnijeg pola.

- Prema zvaničnim podacima, čak 50 odsto kupaca su žene, i to dame koje same sebi kupuju ovaj automobil. Dakle, nije na poklon, već su kupci uspešne i ostvarene dame  - kaže on.

Novitet kod "rendž rover sporta" je dizajn, koji je, prema rečima Čučkovića, usavršen. Vozilo se može pohvaliti i nivoom dodatne opreme koji je povišen, kao i komforom koji je podignut za nekoliko stepenika ispred.

Ovaj automobil košta 100.000 evra, što je početna cena za osnovni model.

- Može da ide do 150.000 i 160.000 evra. Nadamo se da ćemo se izboriti za dobre kvote, odnosno za broj dostupnih vozila za naše tržište. Tako da očekujemo da će već oko Nove godine ili u prvim januarskim danima 2023. prvi "rendž roveri sport" krasiti ulice Beograda i Srbije - naglašava Čučković.

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi