Predstavljen novi "Range Rover Sport": Brutalna mašina koja nemoguće pretvara u moguće! (FOTO/VIDEO)

11.05.2022

12:30

0

Jaguar Land Rover neprestano traži načine za unapređenje specifikacija, dizajna i proizvodnje svojih vozila, delova i dodatne opreme, a promene se dešavaju kontinuirano

Predstavljen novi "Range Rover Sport": Brutalna mašina koja nemoguće pretvara u moguće! (FOTO/VIDEO)
PR/Range Rover

Novi Range Rover Sport predstavljen je na globalnoj premijeri sa istorijskim prvim u svetu usponom uz poplavljeni prelivnik brane na Islandu.

Ovaj automobil odoleva nagloj bujici vode koja teče niz rampu brane Karahnjukar – najveće te vrste na svetu – brzinom od 750 tona u minuti. Rizik od gubitka vučne sile značio bi poniranje niz opasan pad od 90 metara u podnožju prelivnika brane do dna doline ispod njega.

 Uspešan uspon na prelivnik brane prvi put je prikazan na ekskluzivnom događaju u Jaguar Land Roverovom Centru za kreaciju naprednih proizvoda u Gejdonu, UK. Službena vozačica – kaskaderka iz filmova o Džemsu Bondu Džesika Hokins bila je za upravljačem dok je Novi Range Rover Sport demonstrirao svoju snagu, vučnu silu, performanse i staloženost, dovršivši poslednji u nizu izazova za luksuzni Land Roverov SUV visokih performansi. 

PR/Range Rover
 

Prethodna dostignuća uključuju rekordni uspon na vrh Pajks Pik, prvi zabeleženi prelazak pustinje Rub el Hali ("Prazan prostor") na Arapskom poluostrvu i prvi uspon uz 999 stepenica do Nebeskih vrata u Kini 2018. godine.

Treća generacija Land Roverovog luksuznog SUV-a visokih performansi je najpoželjnija, tehnološki najnaprednija i najsposobnija do sada, jer objedinjuje impozantnu prisutnost na putu sa instinktivnim odzivom u vožnji upotrebom najnaprednije kombinacije tehnologija šasije koje su ikada ugrađene u Land Rover.

O Land Roveru

Land Rover od 1948. godine proizvodi autentične modele sa pogonom 4 x 4 koji predstavljaju istinsku "raskoš sposobnosti" u celokupnom asortimanu modela. Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar i Range Rover Evoque – baš svaki od njih je globalna definicija SUV-a, pri čemu se 80% ovog asortimana izveze u više od 100 država.

Nik Kolins, izvršni direktor za programe vozila, Jaguar Land Rover, izjavio je sledeće:

- Land Roverova revolucionarna arhitektura MLA-Flex i najnoviji sistemi šasije objedinjeni su kako bi u Range Rover Sportu isporučili najviše nivoe dinamičnosti koje smo ikada videli. Kontrola integrisane šasije upravlja opsežnim paketom inovacija, i koordiniše sve: od najnovijeg sistema vazdušne suspenzije sa promenljivim volumenom do našeg elektronskog aktivnog upravljanja diferencijalom Dynamic Response Pro. Rezultat toga je najzanimljiviji i najuzbudljiviji Range Rover Sport ikada.

PR/Range Rover
 

Baza Novog Range Rover Sporta je u naprednoj, fleksibilnoj Modularnoj uzdužnoj arhitekturi (MLA-Flex), koja pruža savršene osnove za njegovu vrhunsku dinamiku i jedinstvenu prefinjenost. Niz njegovih moćnih i efikasnih pogonskih sklopova uključuje dva šestocilindrična Električna Hibridna plug-ina proširenog dometa, koji pružaju domet potpuno električne vožnje do 113 km (70 milja) i emisije CO2 od samo 18 g/km1.

Novi V8 Twin Turbo od 530 KS pruža performanse sportskog automobila dok prelazi 0–100 km/h za samo 4,5 sekunde (0–60 mph za 4,3 sekunde) sa uključenim sistemom Dynamic Launch. Kupci takođe mogu da izaberu i neki od moćnih i efikasnih blagih hibrida sa benzinskim i dizel motorima Ingenium, dok će potpuno električni pogon biti dostupan 2024. godine, jer Land Rover nastavlja svoj put elektrifikacije.

 Jaguar Land Rover neprestano traži načine za unapređenje specifikacija, dizajna i proizvodnje svojih vozila, delova i dodatne opreme, a promene se dešavaju kontinuirano 

Dizajnerski detalji opake mašine
PR/Range Rover
 

Sofisticirani eksterijer nepogrešivo je Range Rover Sport sa zategnutom površinom, dinamičnim stavom i trenutno prepoznatljivim profilom, savršeno naglašenim mat detaljima i mišićavim proporcijama – što stvara utisak da je vozilo savršeno i spremno.

Upečatljive proporcije naglašavaju prepoznatljiv karakter Range Rover Sporta, sa kratkim ispustima, energičnim prednjim delom i strmo zakošenom zastaklenošću spreda i pozadi. Ovi brendirani elementi pružaju snažan i impozantan stav na putu koji odiše snagom i performansama.

Izvajani eksterijer sadrži detalje sa izvrsnim završnim slojevima, kao što su mat prednja rešetka i elementi rasvete Digital LED, koji stvaraju prepoznatljivo dnevno svetlo (DRL). Oku privlačnog dizajna, najtanji su ikada ugrađeni u Land Rover, a smešteni su iznad izvajanog donjeg branika sa dvostrukim otvorom koji uključuje horizontalni element u boji karoserije koji vizuelno povećava širinu, naglašenu crnim detaljima.

Jedinstven sportski luksuz

Novi Range Rover Sport svako putovanje pretvara u događaj. Može se podesiti da bude dinamičan upravo koliko vozač želi, nudeći unapređene nivoe prefinjenosti i udobnosti. 

Podesiva, grejana i ventilisana električna prednja sedišta sa memorijom, podesiva na 22 načina, sa funkcijom masaže i naslonima za glavu sa krilcima, pružaju savršenu podršku za privlačnu vožnju sa podrškom.

Vrhunska sedišta pružaju jedinstvenu podršku za duža putovanja i fokusiranu vožnju po krivudavim putevima, dok putnici pozadi mogu da uživaju u ergonomski optimizovanoj geometriji sedišta, sa povećanjem prostora za noge od 31 mm, kao i 20 mm većim razmakom za kolena, za veću udobnost i podršku.

Savršeno izrađeni dizajnerski elementi odražavaju se i na zadnjem delu, a uključuju izvajan vrata prtljažnika sa elementom pune širine koji nosi natpis Range Rover. Neisprekidana grafika LED svetla po prvi put uvodi tehnologiju površinskog LED-a u proizvodno vozilo, pružajući noću jasan i savremen izgled, živopisan i ujednačen iz svakog ugla gledanja. Karakteristična linija ramena proteže se čitavom dužinom vozila, a naglašena je detaljima novog donjeg branika i najdužim spojlerom koji je ikada ugrađen u Range Rover.

Jasne linije eksterijera naglašene su lepo izvedenim zastakljenjem u ravni i kvakama na vratima, skrivenim završetkom šina u sredini i laserski zavarenim krovom za precizan, tehnički i sofisticiran izgled. 

 

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam