OTKRIVAMO Novi Range Rover: Luksuz na točkovima koji ostavlja bez daha (FOTO+VIDEO)

09.02.2022

19:15

0

Autor: 24sedam

Šta se krije unutar karoserije srpskoj publici juče predstavljenog Range Rovera, pete generacije britanske automobilske ikone

OTKRIVAMO Novi Range Rover: Luksuz na točkovima koji ostavlja bez daha (FOTO+VIDEO)
land rover promocija 24sedam goran sivacki (14) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U "Land Roveru“ ističu da je peta generacije njihovog "Range Rovera“ istinski verna svojim korenima, "dubokim“ pet decenija. U kabini luksuzan, na drumu i van njega jednako pouzdan, a tehnološki moderan koliko vreme dozvoljava, epiteti su koje je juče uvidela i probrana beogradska publika u Narodnom pozorištu, gde je klijentima i zvanicama predstavljena poslednja generacija legendarnog vozila.

Ono što je odmah uočljivo je „tradicionalna“, prepoznatljiva silueta „Range Rovera“, ovoga puta istaknuta „lebdećim krovom“ i novim grilom sa pravougaonim detaljima.

Kao u koncertnoj dvorani

Međutim, pravi doživljaj je svakako unutrašnjost u kojoj se uživa, kako u vožnji, tako i kada automobil samo stoji.

- Za to se brine infotejment sistem poslednje generacije, ali i „Meridijanov“ audio-sistem od 1.700 vati snažnog zvuka raspoređenog na 23 zvučnika u kabini. Slušajući zvuk ne možete a da se ne osećate kao u koncertnoj dvorani – kaže za 24sedam Stanko Čučković, direktor prodaje u „Britiš motorsu“, generalnom uvozniku „Jaguar Land Rover“ vozila u Srbiji.

Razmišljanje o „Range Roveru“ nameće ideju kože i plemenitog drveta, ali to ne mora da bude tako. Postoji i izbor alternativnih materijala, tekstil koji je kombinacija vune i materijala kao što su „ultrafabrics“ i „kvadrat“.

A kada je u vožnji, sve je učinjeno da se vozaču “olakša život“. Od integrisane kontrole šasije zajedno sa sistemom „Dynamic Response Pro“ za elektronsku suspenziju pneumatika i kretanje vozila u krivinama do toga da se poveliki „Range Rover“ u gradu snalazi i u gužvi i u tesnim ulicama.

- Krug okretanja vozila je prečnika 10,5 metara, tako da imate osećaj kao da upravljate malim gradskim autom – ističe Čučković.

Od dizelaša do vožnje na struju

A u stvari upravljate grdosijom koja ispod haube može da ima jedan od čak pet motora u izboru. Na vlasniku je da iskaže svoje preferencije, jer „Land Rover“ nudi dizelaše od 300 i 350 „konja“ i benzince od 400 i 530 (V8). Poslednji motor omogućuje onaj karakterističan momenat za „Range Rover“ vožnju – „do stotke“ na cajgeru stiže za 4,6 sekundi, ali to nije vrhunac ponude, jer tu je i motor koji se premijerno nalazi u ovom modelu.

Radi se o hibridnom benzinsko-električnom plag-inu od 510 konjskih snaga.

- Kada bi automobil radio samo na struju, znači sa nultim zagađenjem životne okoline, vozač bi mogao da pređe 113 kilometara, što je nekoliko dana vožnje u gradu – objašnjava Čučković.

Kako je to na svetskoj premijeri u oktobru u londonskom Rojal Opera hausu rekao Tijeri Bolore, glavni izvršni direktor kompanije „Jaguar Land Rover“, novi „Range Rover” je vrhunska manifestacija vizije o stvaranju najpoželjnijih luksuznih vozila na svetu i namenjen je najprobirljivijim kupcima. On piše sledeće poglavlje u jedinstvenoj priči o pionirskim inovacijama koja je već više od 50 godina zaštitni znak „Range Rovera”.

Ovo „probirljivi kupci“ odnosi se na one koji su spremni da za novog „Range Rovera“ u Srbiji daju 155.000 evra. Međutim, to nije, ističe naš sagovornik, „prava cena“ za ovakav auto.

- Praksa je pokazala da kupac “Range Rovera“ traži maksimalan luksuz i što više dodatne opreme, tako da je realna cena oko 200.000 evra – kaže za 24sedam Stanko Čučković iz „Britiš motorsa“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike