"Lendrover" na velika vrata stigao i u zapadnu Srbiju

25.02.2021

14:37 >> 15:10

0

Kupci jaguara i lendrovera više neće morati u Beograd ili Podgoricu, jer je otvoren novi prodajni salon ove grupacije u Čačku

"Lendrover" na velika vrata stigao i u zapadnu Srbiju
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Ljubitelji luksuznih automobila britanske grupacije “Lendrover – Jaguar“ mogu od danas da u Srbiji kupe i servisiraju svoje ljubimce i van Beograda. U Čačku, nezvaničnoj ekonomskoj prestonici zapadne Srbije, ovlašćeni zastupnik giganta “sa ostrva“ svečano je otvorio prodajno-servisni salon, prvi van Beograda, a pre Novog Sada.

Vlasnik i direktor “Britiš motorsa“, Ostoja Mijailović, presekao je vrpcu u Prislonici, naselju na ulazu u Čačak, i tom prilikom istakao da to mesto nisu slučajno izabrani.

– Lendrover nam je pre pet godina omogućio da biramo gde ćemo pored Beograda otvoriti drugi salon. Odabrali smo Čačak ne samo zbog toga što je odavde pre 20 godina potekla naša firma, već mislim da je Čačak to zaslužio kao grad koji je jedan od centara auto-industrije u Srbiji. Svi veliki brendovi su već ovde, pa je vreme da budu i “lendrover“ i “jaguar“ – rekao je novinarima Mijailović.

Foto:24sedam/Goran Sivački

Pročitajte još:

Direktor “Britiš motorsa“ istakao je da u tom kraju, kao i u zlatiborskom, novopazarskom i na jugu centralne Srbije postoji veliki broj britanskih terenaca i da je bio red da oni ne moraju da idu u Beograd da bi dobili usluge po standardima “Lendrover – Jaguara“.

Kompanija je u Srbiji preuzela zastupanje perjanica britanske automobilske industrije 2016. godine, otvaranjem salona u Beogradu, a sa salonom u Čačku neće se stati sa širenjem mreže.

– Automobilska industrija je pretrpela najteže udarce u vreme pandemije prošle godine. Ni nama ovde nije bilo lako ali nismo otpuštali ljude, niti smanjivali plate. Naprotiv, ulažemo, a pored ovog salona u Čačku sledeće godine ćemo otvoriti salon u Novom Sadu – najavio je Mijailović.

Ovom prilikom javnosti je predstavljen i premijeran model za Srbiju, “lendrover defender 90“ jedan od retkih terenaca sa troje vrata u premijum klasi.

Foto:24sedam/Goran Sivački

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike