Lavrov oštar zbog situacije sa Severnim tokom 2! Ovo je pokazalo da je Nemačka nesamostalna i potčinjena

02.03.2022

19:06

0

Autor: 24sedam

"Nisam ni sumnjao da EU i naravno NATO poslušno slede Sjedinjene Američke Države"

Lavrov oštar zbog situacije sa  Severnim tokom 2!  Ovo je pokazalo da je Nemačka nesamostalna i potčinjena
Tan2022-2-25_134355252_0 - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Situacija  sa „Severnim tokom 2“ pokazala je da Nemačka zauzima apsolutno potčinjenu i nesamostalnu poziciju na svetskoj areni, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Bili smo spremni na sve. Nisam ni sumnjao da EU i naravno NATO poslušno slede Sjedinjene Američke Države. Posebno kada se razjasnila sudbina ‘Severnog toka 2’. Čak i ako on ponovo bude pušten (verovatno to nećemo mi odlučivati), bez obzira na sve, već je sada jasno da je ‘Severni tok 2’ odigrao svoju ulogu u istoriji, jer je jasno pokazao poziciju koju Evropa, uključujući i Nemačku, realno zauzima u svetskoj areni – apsolutno potčinjenu i nesamostalnu, izjavio je Lavrov za „Al džaziru“.

Podsetimo, gasni projekat našao se u središtu obračuna Zapada i Rusije zbog Ukrajine, pa je prethodno američki predsednik Džozef Bajden uveo sankcije protiv kompanije operatera gasovoda.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da projekat gasovoda "Severni tok 2" ne može da se nastavi u ovim kriznim okolnostima.

On je rekao da je proces odobravanja gasovoda zaustavljen zbog situacije u Ukrajini i ruskog poteza sa priznanjem separatističkih republika.

Cena gasa u Evropi je potpuno podivljala zbog straha kupaca da li će tog energenta uopšte biti kako se pooštravaju sankcije Rusiji zbog oružanog napada na Ukrajinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike