Operater Severnog toka 2 mora da proglasi bankrot! Kompanija Nord Stream AG primorana da pokrene stečaj!

01.03.2022

19:25

0

"Ovo preduzeće ne može da nastavi rad"

Operater Severnog toka 2 mora da proglasi bankrot! Kompanija Nord Stream AG primorana da pokrene stečaj!
Tan2022-2-22_111635362_0 - Copyright Tanjug/Stefan Sauer/dpa via AP

"Nord Stream AG", operater gasovoda Severni tok II, bio je primoran da otpusti zaposlene i morao je da podnese zahtev za bankrot zbog američkih sankcija. 


Ovo je saopštila šefica ekonomskog odeljenja švajcarskog kantona Cug Silvija Talman-Gut u intervjuu za švajcarsku televizijsku kuću SSR.

Kompanija je nesolventna i stoga ne može da obezbedi socijalni plan“, rekao je Talman-Gut, ističući da je ova kompanija „postala nesolventna zbog američkih sankcija“.

- Ovo preduzeće ne može da nastavi rad, objasnila je ona, dodajući da je „kompanija morala da pokrene stečaj“ i da je otpušteno 106 zaposlenih.

Podsetimo, gasni projekat našao se u središtu obračuna Zapada i Rusije zbog Ukrajine, pa je prethodno američki predsednik Džozef Bajden uveo sankcije protiv kompanije operatera gasovoda.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da projekat gasovoda "Severni tok 2" ne može da se nastavi u ovim kriznim okolnostima.

On je rekao da je proces odobravanja gasovoda zaustavljen zbog situacije u Ukrajini i ruskog poteza sa priznanjem separatističkih republika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Tass

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike