Oprez! Kruži lažna vest o 6.000 dinara pomoći za penzionere

30.05.2024

10:24

0

Autor: R.B.

Fond PIO demantuje lažne vesti sa društvenih mreža o novoj pomoći penzionerima

Oprez! Kruži lažna vest o 6.000 dinara pomoći za penzionere
Copyright Profimedia

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

– Očigledno je u pitanju lažna i zlonamerna informacija, kreirana na profilu koji nije zvaničan profil Republičkog fonda PIO, s ciljem da dovede građane u zabludu i nanese štetu reputaciji Fonda PIO – navedeno je u saopštenju.

Lažni profil nacionalnog penzijskog fonda, kako je navedeno, kao i ostale koji plasiraju izmišljene i zlonamerne informacije, Fond PIO će prijaviti nadležnim organima, radi zaštite interesa korisnika i integriteta te institucije.

Iz Fonda PIO mole građane da kao validne prihvataju isključivo informacije koje dobiju preko zvaničnih profila i kanala komunikacije Republičkog fonda PIO.

– Republički fond PIO u kontinuitetu radi na poboljšanju položaja penzionera, u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije i tako ćemo nastaviti i dalje – poručuju iz Fonda PIO.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike