U ponedeljak podela paketa solidarne pomoći penzionerima

17.05.2024

11:11

0

Autor: R.B.

Na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavljene su konačne rang-liste za dodelu paketa pomoći

U ponedeljak podela paketa solidarne pomoći penzionerima
Ilustracija - Copyright Pixabay

Podela paketa solidarne pomoći najugroženijim penzionerima u Srbiji počinje u ponedeljak, 20. maja, a konačne rang-liste objavljene su na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO).

Pakete će dobiti oko 55.000 korisnika, što je za oko 15.000 više nego lane, a lokalna udruženja penzionera će obavestiti korisnike o dinamici preuzimanja paketa, najavio je Fond PIO.

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost”, za šta je novac obezbedio Fond, trajala je od 10. do 29. aprila, a osnovni kriterijum za dodelu paketa je visina penzije do 24.987,67 dinara.

Pravilnikom o društvenom standardu je propisano da prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kojima je penzija jedini izvor prihoda, a prioritet imaju i stariji penzioneri.

Svi paketi biće istog sastava, a za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio 111 miliona dinara, dok je prošle godine utrošen 51 milion dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike