Rasprodaja imovine Beogradske banke i Jugobanke: Lokali u Beogradu, vinogradi u Đenovićima

26.02.2024

11:40

0

Autor: R.B.

Agencija za osiguranje depozita oglasila je na prodaju nepokretnosti u vlasništvu dve velike banke u višedecenijskom stečaju

Rasprodaja imovine Beogradske banke i Jugobanke: Lokali u Beogradu, vinogradi u Đenovićima
Copyright 24sedam kamere uživo

Nova tura rasprodaje imovineBeogradske banke“ i „Jugobanke“, dve od četiri velike banke ugašene početkom 2000-tih i od tada u stečajnom postupku, oglašena je iz Agencije za osiguranje depozita (AOD).

Potencijalni kupci, između ostalog, mogu da se nadmeću za ukupno šest lokala u Tržnom centru (TC) Autokomanda, po tri veličine 30 i 60 kvadrata. Lokali u vlasništvu „Beogradske banke“ inače nisu upisani u List nepokretnosti, a početne cene se kreću od 19.000 do 42.600 evra, piše Biznis.rs.

Osim tih lokala, stečajna uprava nudi i stan u Zemunu površine oko 60 kvadrata po početnoj ceni od 52.750 evra, u vanknjižnom vlasništvu te banke u stečaju, ali upisan u List nepokretnosti.

Kada je reč o „Jugobanci“, učesnici javnog nadmetanja mogu da licitiraju za vinograd prve klase u Đenovićima na površini od 590 kvadrata, čija je početna cena 195.000 evra, a depozit za učešće na aukciji iznosi 29.250 evra.

Otkup prodajne dokumentacije za obe licitacije moguć je do 8. marta, a oni koji je kupe moći će da razgledaju ponuđenu imovinu do 15. marta uz preduslov da obilazak ugovore sa ovlašćenim licem Agencije za osiguranje depozita.

Prema ranijim najavama iz AOD, bankrot svih velikih banaka trebalo je da se nakon nekoliko decenija stečaja, okonča krajem prošle godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike