Prodat najskuplji kolekcionarski automobil na svetu: Od brojke boli glava! (FOTO)

20.05.2022

18:50

0

Autor: 24sedam

U nemačkoj kompaniji koja je proizvela ovaj automobil davne 1955. godine potvrdili su ove vesti

Prodat najskuplji kolekcionarski automobil na svetu: Od brojke boli glava! (FOTO)
mercedes profimedia-0692899238 copy - Copyright Profimedia

Potvrđene su glasine koje su kružile od kraja prošle nedelje da je "Mercedes-Benz" prodao jedan od svoja dva kupea 300 SLR iz 1955. godine, i to po rekordnoj ceni.

Kanadska aukcijska kuća "RM Sotheby's" obelodanila je da je kupe prodat za čak 135 miliona evra, odnosno 143 miliona dolara. To ga čini ne samo najskupljim automobilom na svetu koji će biti prodat na aukciji, već i generalno najskupljim četvorotočkašem, prenose svetski mediji.

- Malo ko je verovao da će ovaj automobil uopšte biti ponuđen na prodaju - primetio je "RM Sotheby's" u svom saopštenju za medije, u kome su objavljeni rezultati aukcije automobila održane 5. maja u muzeju "Mercedes-Benza".

Vest o prodaji najskupljeg kolekcionarskog automobila na svetu potvrdila je CNN-u i sama nemačka kompanija "Mercedes-Benz".

Veoma redak model Mercedes-Benz SLR kupe iz 1955. godine do sada je čuvan u kolekciji ovog proizvođača automobila. Kako su saopštili u "Mercedesu", novac od prodaje biće iskorišćen za osnivanje globalnog Mercedes-Benz fonda za stipendiranje.

Prethodna rekordna prodajna cena za jedan automobil bila je 70 miliona dolara, koliko je 2018. godine plaćen model Ferari 250 GTO, proizveden 1963. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike