Počele prve kupovine na Sajmu: Prodat najskuplji električni automobil!

12.05.2022

09:28

0

U pitanju je "mercedes benz EQS"

Počele prve kupovine na Sajmu: Prodat najskuplji električni automobil!
Mercedes benz EQS (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Već tokom prva dva sata, od otvaranja ovogodišnjeg Sajma automobila, prodat je naskuplji, izloženi električni automobil.

U pitanju je mercedesov model "mercedes benz EQS", čija cena iznosi 175.000 evra.

Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio nova ulaganja u industriju električnih automobila.

- Raduje nas spremnost giganta da proširi investicije u našoj zemlji. Verujem da ćemo ceo lanac u proizvodnji električnih automobila moći da napravimo u našoj zemlji. Uveren sam da je naša budućnost u auto - industriji svetla. Uskoro očekujemo odluke bar dva proizvođača i to bi bila najveća promena. U pitanju su dva velika globalna igrača. Beogradskom sajmu želim veliku posetu, zahvaljujem se svima na ogromnoj podršci da ovakav sajam zadržimo u Srbiji. Želim mnogo uspeha i da se svi dobro provedu, da Srbija nastavi da ide korak sa svetom. Proglašavam auto - moto Sajam otvorenim, hvala svima. Živela Srbija - istakao je predsednik na otvaranju.

Vučić je zatim prošetao Sajmom, a iskoristio je priliku i da se fotografiše sa čuvenim "fićom" na štandu Auto - moto saveza Srbije.

On je rekao prisutnim novinarima da će Srbija raditi i na promeni zakona i propisa kako bi električni autmobili mogli više da se koriste.

- Radićemo promenu legislative kako bi obezbedili najbolje moguće uslove - istakao je Vučić.

Dodao je da je cilj da se onima koji kupuju električne automobile to isplati, pošto su oni za 60 do 70 odsto skuplji od onih sa običnim motorima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike