Nova cena šećera od sutra: Na rafove stiže i roba iz rezervi

25.05.2022

11:05

0

Šećer iz robnih rezervi trebalo bi da stabilizuje ponudu na tržištu i zaustavi nestašice

Nova cena šećera od sutra: Na rafove stiže i roba iz rezervi
raf 5 - Copyright 24sedam

Trgovci će od sutra šećer u Srbiji prodavati po novoj ceni - 89 dinara po kilogramu, bilo da se radi o malim ili velikim pakovanjima, piše Blic.

Vlada Srbije će, kako navode, iz robnih rezervi sutra odobriti 260 tona šećera, što će stabilizovati ponudu na tržištu i zaustaviti veštački izazvane nestašice.

Ove mere nastale su nakon što je prethodnih dana u većini prodavnica šećer bilo skoro nemoguće naći u pakovanju od kilogram, o čemu je pisao i Portal 24sedam. Situacija nije bila mnogo bolja ni za veća pakovanja jer se šećer u tom slučaju po kilogramu prodavao od 140 pa čak do 190 dinara. Cena za pakovanje od kilogram bila je ograničena Uredbom Vlade Srbije, i to na nivou od 83 dinara do 90.

Zbog svih tih problema šećer je juče bila jedna od važnijih tema u Nemanjinoj 11. Zbog toga su definisane i nove mere koje će Vlada odobriti.

- Nove mere će praktično onemogućiti sadašnji scenario da šećer u džakovima košta i do 190 dinara po kilogramu, a da šećera u pakovanju od kilogram, čija je cena bila ograničena do 90 dinara, nije bilo na rafovima zbog nakupaca - kaže za Blic sagovornik iz Nemanjine 11.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike