Za sada neće biti poskupljenja struje: Vučić objasnio - ako bi poskupela struja, skočila bi inflacija, država to ne bi mogla da podnese!

15.05.2022

08:46

0

Autor: J.B.O.

Predsednik Vučić je naglasio da će struja jednom morati da poskupi, ali da to neće biti sada

Za sada neće biti poskupljenja struje: Vučić objasnio - ako bi poskupela struja, skočila bi inflacija, država to ne bi mogla da podnese!
Vučić printscreen tv prva - Copyright TV Prva printscreen

Predsenik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju u jutarnjem programu na TV "Prva" rekao da za sada neće biti poskupljenja struje.

Predsednik Vučić je naglasio da će struja jednom morati da poskupi, ali da to neće biti sada.

- Neće struja poskupeti, to sad ne može! Ako bi poskupela struja, skočila bi inflacija - kazao je predsednik dodavši da je struja kod nas jeftinija u odnosu na druge zemlje ali da je gorivo skuplje iako je država i tu zadržala cenu.

- Na nedeljnom nivou se bavimo cenom dizela i benzina. Ja sam kriv jer sam molio Vladu da idemo sa 20 odsto nižim akcizama. Nalazimo se na liberalizovanom evropskom tržištu. Nemoguće je održati sistem i državu, ako ne dobijemo određeni novac. Sada mi gubimo 36 miliona evra mesečno zbog tih 20 odsto, da bi građani plaćali jeftinije gorivo. U zemljama gde je niža cena goriva, viša je cena struje - rekao je Vučić. 

TV Prva
 

Ako nam struja poskupi 30 odsto, imaćemo inflaciju od 20 odsto.

- To država ne može da podnese. Stopa javnog duga je 52 odsto, bolje nego 2012. Imali smo poplave, koronu... - zaključio je Vučić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike