Vučić: Zaštitićemo cenu kompletnog šećera - obezbedićemo ljudima da imaju normalnu i mirnu zimu

24.05.2022

18:08

0

Predsednik je rekao da nastoji da reši svaku od 30 nepoznanica i naglasio da će uspeti

Vučić: Zaštitićemo cenu kompletnog šećera - obezbedićemo ljudima da imaju normalnu i mirnu zimu
Tan2022-5-12_12220777_1 - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Učinićemo sve da zemlja bude pripremljena za zimu čak i bolje od mnogih razvijenihjih zemalja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i između ostalog naglasio da će Srbija zaštiti cenu kompletnog šećera.

- Sve ćemo rešiti i obezbediti ljudima da imaju normalnu i mirnu zimu, da li će biti jednostavno, neće. Nemoguće je da izbegnemo sve prebleme, da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od mnogih razvijenijih zemalja, rekao je Vučić novinarima u Davosu, gde učestvuje u radu Svetkog ekonomskog foruma

Predsednik je rekao da nastoji da reši svaku od 30 nepoznanica i naglasio da će uspeti.

- Na tome moramo vredno da radimo dok ljudi budu na moru i kupaju se kao što smo se danas bavili ceo dan šećerom, rekao je Vučić i dodao da je cena za šećer od jednog kilograma zaštićena, ali da postoji problem sa trgovinama.

- Dođu pčelari, rakijski destileri ili bilo ko, zasto bi kupovali džak od 50 kilograma, gde je cena viša, dogovore se sa poslovođom da im skine kilogram sa palete i onda ga odnesu po nižoj ceni, rekao je on.

Danas ćemo zašititi cenu za kompletan šećer, intervenisati sa dodatnim količinama šećera.., naveo je predsednik i dodao da su razgovarali sa vlasnicima obe šećerane i predstavnicima 20 trgovnskih lanaca.

 

 

Dodao je da veruje da će sve biti u redu.

- Do četvrtka intervenišemo sa dodatnih 260 tona šećera, rekao je predsednik i naglasio da Srbija nema nikakvog problema sa hranom.

- Bilo bi dobro ne zbog mene i državnog rukovodstva, već zbog onih koji guraju zemlju da što bezbolnije prođemo kroz užasnu krizu koja će biti sve teža u celoj Evropi da na sebe ne dodajemo još neki teret - neki kamen neistine, laži pritisaka, kazao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike