Doktor Belojević tvrdi da nam je lek protiv korone „sve vreme pred nosom“

29.10.2020

11:21

1

Autor: A. B.

Izvor: Nova

Ta supstanca ipak nije zanimljiva farmakoindustriji, koja od pandemije pravi biznis, objašnajva on

Printscreen / Youtube / Nova

Profesor Medicinskog fakulteta Goran Belojević istakao je da je efikasni lek protiv koronavirusa ispred nas sve vreme, ali da “nije zanimljiv, jer tu nema para”.

U pitanju je, kako tvrdi, običan probiotik.

– Ja tvrdim već šest meseci da se ova pandemija može zaustaviti samo probioticima. Neću da kažem da sam jedini u svetu, ali jedna vrlo mala grupa naučnika o tome govori. Jednostavno, postoji embargo na priču o tome, ali ja se nje uporno držim – istakao je Belojević.

Probiotici postižu balans u organizmu, zbog čega, kako kaže, i ukazuje na njih, a usput optužuje farmakoindustriju da od pandemije pravi biznis.

– Postoje bakterije u našim crevima, to je jedna nezamisliva armija od koje virus beži kao vrag od tamjana. U kefiru su mlečnokiselinske bakterije koje se razmnožavaju u našim crevima i prave balans. Balans je najvažniji u imunom odgovoru. Ne sme biti mali, ali ne sme biti ni veliki odgovor, što se dešava sad. Preveliki odgovor ubija ljude – dodao je Belojević.

On je opisao jedan slučaj bračnog para, kada je žena čiji je suprug bio zaražen uzimala probiotik.

– Jedan supružnik je oboleo teško od kovida, lečio se 12 dana, a njegova supruga je pila probiotike i nije obolela, iako su spavali zajedno – ispričao je on. Ipak, umesto kefira ipak preporučuje uzimanje probiotika u tabletama, jer tu je “milijarda bakterija u jednoj kapsuli”.

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Anonimni kaže:

    Slucajnost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti