Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za Prvi maj, sa pečenjem i trubačima

22.04.2024

21:56

0

Jedini uslov koji svaki gost mora da ispuni, a to je da svako pokupi smeće za sobom i odloži u kontejner

Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za Prvi maj, sa pečenjem i trubačima
Gorsko jezero - Copyright Foto: RINA

Sitno se odbrojava do prvomajskih praznika, a mnogi su već sad napravili planove gde će provesi taj neradni dan.

Meštani suvoborskog sela Pranjani i ove godine rešili su da naprave pravo narodno veselje i to kod jezera usred borove šume.

- Ovo je naša oaza, ali nismo sebični i u ovu lepotu zovemo sve ljude dobre volje, potrebno je samo da ponesu dobro raspoloženje. Ovo jezerce nalazi se na padinama Ravne Gore nedaleko od čuvenog Gorskog aerodroma - kaže za RINU meštanin Zvonko Starčević.

Foto: RINA
 

On dodaje da onaj ko odluči da dođe, za hranu ali i muziku nema potrebe da brine.

- Za uranak pečemo jagnjetinu i prasetinu, u našoj poljskoj pečenjari. Planirali smo i dva lonca svadbarskog kupusa a za doručak popara sa kajmakom i čajevi. Mesto je san snova za kampere, šatore, tu je izvorska voda za piće, i prostor gde se može ložiti vatra a imaćemo i struju - rekao je Zoran koji će i sam taj dan zavrnuti rukave.

Foto: RINA
 

Ipak za kraj ističe, da je jedini uslov koji svaki gost mora da ispuni, a to je da svako pokupi smeće za sobom i odloži u kontejner.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike