Bajden zamalo da odluta usred samita G7: Odjednom se okrenuo i odšetao, svi se zaledili, a onda ga je Đorđa Meloni zgrabila (VIDEO)

14.06.2024

15:52

0

Američki lider ponovo nije znao gde se nalazi

Bajden zamalo da odluta usred samita G7: Odjednom se okrenuo i odšetao, svi se zaledili, a onda ga je Đorđa Meloni zgrabila (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/camilaemiliasv

Američki predsednik Džo Bajden (81) imao je još jedan neugodan trenutak sa evropskim liderima, kad zamalo nije odlutao tokom samita G7, pre nego što ga je povukla premijerka Italije.

Kako se vidi u snimku koji se širi društvenim mrežama, Bajden je stajao sa zvaničnicima tokom demonstracije padobranstva u četvrtak na jugu Italije, i dok su lideri aplaudirali padobrancu koji je sleteo na zemlju, američki predsednik je pogledao u drugom pravcu i krenuo tim putem.

Ostalim prestavnicima članica G7 odmah je postalo neprijatno, što se moglo videti po njihovim zaleđenim izrazima lica, a pet sekundi tokom kojih se udaljio od njih verovatno su im delovale kao večnost.

Situaciju je izvadila italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja je prišla Bajdenu idući unazad, uhvatila ga za ruku i okrenula u pravcu u kom su gledali svi ostali, ka padobrancu.

Bajden se odmah okrenuo, začkiljio i polako stavio svoje avijatičarske naočare za sunce, dok su japanski premijer Fumio Kišida i drugi lideri počeli da se ređaju iza njega radi grupne fotografije.

Neobičan trenutak dogodio se tri dana pošto je Bajden izazvao zabrinutost tako što je izgledao kao da se ukočio dok su potpredsednica Kamala Haris i drugi igrali oko njega tokom proslave u Beloj kući.

Pre samo nedelju dana Bajden je bio tema zbog toga što je imao brojne gafove na ceremoniji povodom obeležavanja 80-godišnjice Dana D, među kojima je i pokušaj da sedne na stolicu koje nije bilo.

Republikanci su u više navrata dovodili u pitanje Bajdenovu sposobnost da odsluži drugi mandat, a to sve više izaziva zabrinutost i među demokratama.

Dok je Bajden bio u G7, bivši predsednik i pretpostavljeni republikanski kandidat Donald Tramp vratio se na Kapitol hil prvi put od pobune 6. januara.

Njegove primedbe republikanskim poslanicima navodno su uključivale i pitanje zašto bi pop zvezda Tejlor Svift podržala "ovog glupana" Bajdena.

- On ne zna ni kako da siđe sa bine - istakao je Tramp.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike